Investorene var tydelig skuffet over kvartalsresultatene fra Amazon og Googles morselskap Alphabet, som kom ved New York-børsenes stengetid torsdag. Amazon stupte fredag 8,6 prosent, mens Alphabets aksje falt 3,8 prosent like etter åpning.

Dow Jones-indeksen åpnet med et fall på 0,9 prosent, mens den brede S&P 500-indeksen var ned 1,4 prosent.

Amazons overskudd steg til nesten tre milliarder dollar i tredje kvartal, takket være vekst i både netthandel og skytjenester. Overskuddet til Alphabet steg med 36 prosent i tredje kvartal til 9,2 milliarder dollar.

Analytikerne hadde imidlertid forventet mer fra begge teknologigigantene.

I tillegg til de to kjempene faller Snap til «all time low» med et fall på 15,09 prosent, etter at det ble klart at over to millioner brukere har forlatt billeddelingstjenesten, skriver E24.