Ole Morten Damlien begynner i Itera etter et nytt opphold i Accenture. Nå skal han i stedet starte opp som leder av konsernets fagmiljø innen digital forretningsutvikling og brukeropplevelse. 

Damlien sier han bestemte seg da han ble kontaktet av Itera-sjef, Arne Mjøs.

- Det var overraskende, men da det skjedde så var det ikke så vanskelig å bestemme seg. Jeg hadde hørt om Itera, men etter å sett litt nøyere på hvem og hva Itera var, så var det jo akkurat det jeg hadde lyst på. Det var perfect match for meg og det tror jeg det var for Arne og Itera også, sier Damlien til Kampanje.

Han er i Arendal for å delta på Arendalsuka hvor også hans gamle arbeidsgiver Accenture er til stede. Også før Damlien ble Creuna-sjef jobbet han i Accenture, slik at konsulenten har sluttet både en og to ganger i den amerikanske konsulentgiganten.

Les også: Tidligere Creuna-sjef går til Accenture

- Arne Mjøs var på jakt etter erfaringene jeg hadde fra de store, amerikanske selskapene som Accenture som er det vi kaller operational excellence og som er det beste også er det erfaringen jeg har fra Creuna. Det å være i midten der, er jo virkelig plassen å være, sier han.

- Hva skiller Itera fra Accenture og Creuna?

- Itera har egenskaper som plasserer selskapet et sted midt mellom: det er børsnotert, og stort nok til å ha metodikk og skalerbarhet i klasse med mange av de store, samtidig som fleksibiliteten og «lettbentheten» minner mer om byråene som setter nye standarder for brukeropplevelse, som gjerne inkluderer AI og nye teknologiplattformer. Det er dette jeg opplever skiller Itera fra de fleste andre, sier Ole Morten Damlien.  

Han sier videre at Itera også har en veldig spennende satsing på kommunikasjon.

 - Mange i kommunikasjonsbransjen forbinder kanskje Itera mest med teknologi. At Itera også har et tverrfaglig kommunikasjonsmiljø på mer enn 50 personer er noe vi skal få godt frem i fortsettelsen. Miljøet inneholder blant annet svært erfarne folk fra bransjeveteranen Gazette, som er godt kjent for mange med lang fartstid i bransjen, fortsetter han.  

- Men etter å ha sluttet i Accenture to ganger, kan vi utelukke at du begynner i Accenture igjen for tredje gang?

- He he, ja! Det er helt utelukket. Jeg har stor respekt for Accenture og sender en hilsen til alle de flinke folkene jeg jobbet med der, sier Damlien.

Itera-sjef Arne Mjøs sier selskapet har store ambisjoner om å være ledende på digital forretningsutvikling, og er svært fornøyde med å få en leder med solid erfaring ombord.  

- Itera er for tredje år på rad kåret til en av Norges mest innovative virksomheter, uansett bransje. For å holde denne posisjonen må vår innovasjonsevne kontinuerlig stimuleres når forretningslandskapet endres så raskt og omfattende som det gjør og vil fortsette å gjøre, både for oss og for kundene våre. Ole Morten Damlien har i likhet med vårt øvrige lederapparat solid bransjeerfaring og store ambisjoner på vegne av kundene våre, noe som gjør at han vil være et veldig bra tilskudd til Itera, sier Arne Mjøs, konsernsjef i Itera.