Mandag denne uken var det duket for E-sportdagen 2018 i regi av Gamer.no og Telenor på Fornebu. Fagdagen, som samler aktørene i norsk e-sport, tok blant annet for seg hvordan man skulle skape appell blant sponsorer, under banneret «Gode verdier trumfer gode strategier». 

Blant deltakerne var kulturminister Trine Skei Grande, som innledet konferansen. Der åpnet hun for at Norsk Tipping kan inngå samarbeid med eller sponse e-sportorganisasjoner – og starte tipping rundt e-sportkamper, melder spillnetsstedet Pressfire.no

- Nå har jeg gitt klarsignal til Norsk Tipping og Telenorligaen om at de kan inngå et samarbeid om tipping på e-sportturneringer, sa kulturministeren til Pressfire mandag formiddag.

Ifølge Kulturministeren er det et viktig grep for å bidra til å skape trygge rammer rundt e-sporten i Norge, og gjøre den mer legitim.

- Nå er det opp til aktørene selv å lage en avtale, men nå er det i hvert fall ingen «nei» fra Kulturdepartementet. Vi ønsker at en slik avtale inngås.

Leder i sportspill hos Norsk Tipping, Per Emil Granmorken, forteller at de er glade for de positive signalene fra kulturministreren.

- Dette er positivt for vår del. Vi har jo hatt dette miljøet på radaren en stund, så det her er det første formelle signalet til at vi kan gå inn i denne sfæren, forteller Granmorken til Kampanje.

- Vil dere engasjere dere både som sponsor og tilrettelegge for tipping på e-sport- kamper, som kulturministeren åpner for?

- Ja, men det er fortsatt for tidlig å si i hvilken form vi vil engasjere oss. Både spons og tipping kan være aktuelle elementer. Vi må gå inn i det her med en god porsjon ydmykhet, så får vi se hva engasjementet blir til.

Ifølge Granmorken er e-sportmiljøet noe de har vurdert i lengre tid, før de fikk dagens ja fra Trine Skei Grande. Han bekrefter også at de har hatt samtaler med Telenorligaen, Gamer.no og miljøet rundt.

- Vi har tanker om hva vi kan gjøre, men vi må gjøre det i riktig rekkefølge, og det er det vi begynner med nå. Jeg vil heller ikke spå en tidshorisont om når vi gjør hva. Kort oppsummert er vi glade for signalene som blir gitt av Norsk Tippings eier, og nå skal vi bruke litt tid på å bestemme oss for de riktige stegene.