Ette å ha levert et «vakkert» fjerdekvartalsresultat tidligere i år, var det i dag klart for resultatrapporten som viser hvordan verdens største strømmetjeneste, Netflix, presterte i årets tre første måneder.

Rapporten viser at strømmegiganten legger frem sterke tall og aldri har året startet bedre enn tilfelle er i førstekvartal i 2018. 

Selskapet la på seg med hele 7,41 millioner nye kunder og toppet dermed lett medieanalytikerne forventninger som lå på 6,35 millioner kunder. Dermed slår Netflix-sjefen, Reed Hastings tilbake mot de investorene som var med å sende aksjen ned tidligere på dagen. 

Aksjen har vært en drøm for teknologihungrige investorer på børsen i USA etter å ha lagt på seg med over 100 prosent de siste 12 månedene. Før resultatrapporten hadde Netflix en markedsverdi på 133 milliarder dollar og aksjen steg umiddelbart med over åtte prosent i etterhandelen på børsen før den flatet ut igjen. .  

Netflix har i dag rundt 125 millioner betalende kunder og er med det verdens største tv-nettverk etter å ha plusset på nye abonnenter både i Latin-Amerika og Europa. 

I første kvartal la selskapet til 5,46 millioner nye internasjonale brukere, det er godt over analytikernes forventninger som lå på drøye fem millioner.

Omsetningstallene til Netflix for første kvartal endte på 3,7 milliarder dollar, eller 28,8 milliarder norske kroner.  Det er kraftig opp fra omsetningen for tilsvarende kvartal i fjor da inntektene endte på 2,63 milliarder dollar. Det er en oppgang på over 43 prosent. 

Inntektene for andre kvartal estimeres til 3,9 milliarder dollar, ifølge Netflix.

Overskuddet endte på 290 millioner dollar eller 2,25 milliarder kroner, men selskapet fortsette  å brenne penger i stor stil og har en negativ kontantstrøm på 287 milliioner dollar, ifølge Bloomberg

Selskapet har forsvart de stadig økende gjeldsforpliktene med økt fokus på nye kunder og økte priser. 

På innholdssiden planlegger Netflix å lansere 700 nye titler i 2018.  Noen av de nyeste produksjonene er dokumentarserien «Wild, Wild Country» og sesong to av Marvel-serien «Jessica Jones».

Nylig gjorde strømmeselskapet enn større avtale med USAs største kabel-tv-selskap, Comcast, slik at Netflix’ innhold også kan tilbys direkte til kabel-tv-seerne. et rike programtilbudet til selskapet også kan slippe