Snap Inc, som driver bildedelingstjenesten Snapchat, offentliggjorde sitt resultat for andre kvartal torsdag kveld norsk tid.

Selskapet fikk en omsetning på 181,7 millioner dollar, mens børsanalytikerne som følger Snap Inc tett ventet 186,2 millioner dollar på topplinjen. Underskuddet per aksje havnet på 36 cent, mens det var ventet et underskudd per aksje på 30 cent. Antall daglige brukere endte på 173 millioner, mens markedet kalkulerte med 174,6 millioner. I første kvartal hadde Snapchat 166 millioner daglige brukere.

Wall Street svarte med å sende aksjekursen ned i den uoffisielle etterhandelen, men hentet seg siden inn med en liten oppgang på 1,5 prosent. 

- Resultatene er egentlig som forventet. Både brukervekst og omsetning er lavere enn markedet håpet på, men det virker som forventningene ikke tar høyde for den ekstreme konkurransesituasjonen Snapchat befinner seg i, sier daglig leder Marius Karlsen i Helt Digital.

- Facebook metter markedet
Han mener vekstmulighetene for Snapchat er ytterst begrenset. Årsaken er Facebooks dominans.

- Facebook metter markedet i alle mulige vekstområder med Snapchat-kopier som Flash, WhatsApp Status, Instagram Stories og Facebook Stories. Snapchat kan kun vokse i eksisterende markeder, men der kommer de til kort, sier Karlsen.

Han legger nådeløst til:

- I tillegg leverer Facebook en bedre tjeneste i kopiene, enn det originalen Snapchat gjør. 

- Pengene renner ut
Han er ikke overrasket over at eierselskapet Snap Inc blør økonomisk.

- Pengene renner fortsatt ut av selskapet, men det skal det også gjøre. De må satse alt hva remmer og tøy kan holde for å øke innovasjonstakten. Den er i dag alt for lav, og det er ubegripelig at de ikke leverer en bedre tjeneste til brukerne og annonsørene, sier Karlsen.

Snap Inc. er i hardt vær, og de kan ikke holde den samme kursen fremover, mener Karlsen.

- Snap Inc-sjef Evan Spiegel har allerede måtte akseptere målretting av annonsering, som han har vært svært tydelig på ikke kom til å bli noe av, sier han.

- Hva skjer framover?

- Det kommer til å tvinge seg frem store endringer i Snap Inc. og Snapchat framover. Så gjenstår det å se hvordan brukerne reagerer. Det er langt fra sikkert fremtiden til Snap Inc. er en ungdomsapp.

- Møter Snapchat-kopier:

- Facebook metter markedet i alle mulige vekstområder med Snapchat-kopier som Flash, WhatsApp Status, Instagram Stories og Facebook Stories, sier Marius Karlsen.