Digital markedsføring har utviklet seg, og det finnes mange løsninger og kanaler for å nå ulike målgrupper. Men det er fortsatt utfordringer knyttet til det å klare å tiltrekke seg publikum. Det er ikke noe one-size-fits-all-kommunikasjon lenger. Nå er medielandskapet komplekst og fragmentert med en rekke kanaler, hvor forbrukernes oppmerksomhet er begrenset - i beste fall.
Dette gjelder særlig for de yngste forbrukerne, ofte omtalt som milleniumsgenerasjonen. Vi snakker om et publikum oppvokst med digitale og sosiale medier, de er forbrukere som samhandler i flere kanaler og flere skjermer samtidig, og de forventer relevant, tilpasset informasjon som er praktisk for dem å bruke. Likevel er det mange merkevarer som bommer og kommuniser uten personlig og relevant budskap, og det skjer på feil sted til feil tid.
Milleniumsgenerasjonen er ikke en homogen gruppe, men består av ulike aldersgrupper med ulike interesser, atferd og livsstil. Derfor kan resultatene på forsøk på å tiltrekke eller appellere til denne målgruppen falle helt gjennom - akkurat som markedsføring basert på demografisk data – budskapet vil ikke treffe alle.
Det denne generasjonen har til felles er en forventning om å bli snakket til på en personlig måte, og en forventning til at selskaper vet deres behov på forhånd.
Netflix foreslår tv-programmer de tenker at hver enkelt forbruker ønsker å se, basert på historikk. Google identifiserer når du burde kjøre hjemmefra for slippe unna trafikken, og selskaper som Nest vet hvilken temperatur du liker best hjemme, både morgen og kveld.
Denne gruppen forbrukere har tilsvarende forventninger til annonser og reklame. Rocket Fuel presenterte nylig forskning basert på forbrukernes holdninger til kunstig intelligens. Undersøkelsen viser, naturlig nok, at yngre forbrukere er mer åpne for kunstig intelligens i reklame og annonsesammenheng. 80 prosent av de yngste forbrukerne sier de foretrekker merkevarer som tilbyr personlig reklame og kampanjer basert på AI-teknologi.
Dette viser at unge forbrukere er vant til kunstig intelligens og at de aksepterer at det brukes til å skreddersy kampanjer, produkter og tjenester til hver enkelt. De gir informasjon om seg selv og forventer i retur interessant, relevant og underholdende innhold.
Utfordringen for merkevarer er å oppnå dette på en måte som skaper målrettet, personlig og passende tilkoblinger i stedet for omfattende kampanjer som prøver å snakke med dem som en større gruppe.
Mange merkevarer sitter på en gullgruve av data, men de bruker det ikke effektivt nok. Ved å kombinere førstehåndsdata og kunstig intelligens til å identifisere kundenes mønstre i sanntid, kan vi bruke informasjonen til å nå nye potensielle forbrukere. Dette slår tradisjonelle markedsføringsmetoder ned i støvlene: teknologien oppdager forbrukeren på perfekt tidspunkt, uansett hvilken enhet hun eller han bruker.
Dette vet vi: Milleniumsgenerasjonen vil være enda mer på internett i framtiden, og de merkevarene som evner å forstå hvem denne generasjonen er og hva de vil ha, er de merkevarene som har best sjanse til å overleve.
Kommentér