Designbyrået Backelite, som har sitt hovedkontor i Paris, ble kjøpt av konsulentkjempen Capgemini i 2012, men det er først nå selskapet lanserer Backelite i Norge. Byrået skal frontes av Thordur Arnason som byråsjef, Hans Haugli og Joachim Svela, som begge titulerer seg som kreative direktører. Nå skal de lede an i kampen om kunder innen tjenestedesign.

Det nyetablerte byrået har allerede 25 ansatte, men har ambisjoner om å vokse til 60 i løpet av 2018. De fleste ansatte er basert på Skøyen i Oslo, men Backelite har allerede avdelinger i både Stavanger og Bergen.

- Det er kamp om de beste hodene i bransjen, men vi har et fortrinn med tanke på de verktøyene og ressursene vi har tilgjengelig i Capgemini-systemet, samtidig som at vi er selvstendige og har «frie» tøyler, sier Thordur Arnason i en pressemelding.

Han har selv startet to selskaper, og jobbet flere år som teknologidirektør i Creuna.

Les mer på Kampanje Premium: Giganter kaster seg over byråmarkedet (Abonnement)

Les mer på Kampanje Premium: Accenture sier watch out til norske byråer (Abonnement)

- Med vår franske arv, skal vi bringe litt «L’amour» inn i Capgemini, forteller Hans Haugli, som inntil nylig jobbet som kreativ direktør i Creuna.

Design er et strategisk virkemiddel – ikke et produkt, sier han.

- Backelite posisjonerer seg globalt som et digitalbyrå, så vi har også «digitalt» i beskrivelsen av byrået her hjemme, sier han. Samtidig har Norge et svært modent marked for designtjenester, så vi legger mer vekt på tjenestedesign enn på at vi er «digitale». Begrepet «digitalt» er i ferd med å tømmes for mening. «Digitale hoder», «digital kompetanse», «digital natives». Det meste vi holder på med i dag, er allerede digitalt. Vår jobb er å gjøre det forståelig, enkelt og vakkert, sier Haugli.

Joacim Svela er tidligere Lead Service Designer i Itera.

Les mer: Røang åpner for samarbeid med konsulentgigantene