MTG jobber hardt for å holde på oppmerksomheten til «Paradise Hotel»-seerne, også før og etter at episodene legges ut. Nå kjøper de seg inn i Fantasy Paradise Hotel, som startet som et studenprosjekt inspirert av fotballspill på nett.

Studentene Håvard Magne Fagervoll, Frederik Nygaard, Jon-Anders Kabbe, Raymi Toro Eldby og Tormod Bjørnhaug studerer kommunikasjonsteknologi ved NTNU og lagde spillet for å lære seg mer om nye teknologier.

- Vi er fem masterstudenter som har drevet med mange prosjekter ved siden av studiet. Alle har hatt lyst å lære nye teknologier innenfor webutvikling og da passet det bra å lage Fantasy Paradise Hotel. Vi syntes det er utrolig gøy at det er så mange som spiller spillet, og håper at samarbeidet med MTG kan åpne nye spennende muligheter for oss, sier Frederik Nygaard, en av studentene bak prosjektet.

Nettspillet har ifølge MTG over 14.500 brukere og har blant annet spredt seg gjennom artikler i studentaviser. Det var på den måten MTG plukket opp spillet, og de tok deretter kontakt med gründerne.

- I utgangspunktet er det ikke lov for utenforstående å benytte verken merkevaren Paradise Hotel, bilder eller annet materiale som TV3 har produsert i tilknytning til programmet, men vi syns dette spillet var en så kreativ og gøyal idé at vi heller ville kjøpe hele prosjektet enn å komme viftende med pekefingeren, sier administrerende direktør i MTG TV, Morten Micalsen.

NTNU-studentene skal fremdeles drifte og utvikle spillet, mens MTG skal stå for innhold og markedsføringen av det. MTG ønsker ikke å gå ut med hvor mye de har gitt for prosjektet. 

Kampanje har tidligere skrevet om hvordan MTG forsøker å bygge opp et større univers rundt «Paradise Hotel» blant annet gjennom et samarbeid med den norske appen Lavo.

Les mer: Nå skal Paradise Hotel-deltakerne utfordre seerne i ny tv-app

- Vi ønsker å tiltrekke oss unge, kreative krefter og vi tror på initiativer som dette. Det å komme på å lage et slikt spill og ikke minst å gjennomføre det beviser at det kan være mer å hente, kanskje starten på mange flere gode samarbeid og innovasjon, sier digitaldirektør i MTG Norge, Trygve Refvem.