I dag deles Gullenken ut på Social Media Days 2017. Her skal det deles ut pris til årets personlighet, ildsjel, Facebook-side og beste Twitter-melding. Dette er sjuende gang Social Media Days arrangeres.

Den første prisen som deles ut er en av de gjeveste, nemlig Årets sosiale medier-personlighet. Tidligere vinnere er Hans-Petter Nygaard-Hansen, Anita Krohn Traaseth, Ingvild Moen, Ingeborg Volan og Ida Aalen.

- Detet er kanskje den mest fortjente vinneren noen gang. Dette er en av de viktigste stemmene vi har i norske mediebransjen. Det er en person som vil mye, kan mye og deler mye. Veldig mye, sier juryen.

Årets sosiale medier-personlighet er Astrid Valen-Utvik i Valen/Utvik AS.

- Tusen takk til de som sitter i juryen og har valgt meg. Det er bare kjempegøy, sier hun fra scenen.

Vinneren av Årets sosiale medier-ildsjel er Gard L. Michalsen, redaktør i Medier 24.

- Årets kverulant er kanskje en bedre pris. Jeg er ingen ekspert på performance eller ROI, men står man på hardt og jobber mye, så får man til mye, sier Michalsen.

Saken fortsetter etter bildet:

Årets ildsjel: Medier 24-redaktør Gard L. Michalsen ble vinneren av Årets ildsjel da Gullenken ble delt ut tirsdag. Foto: Camilla Hellum.

Om vinneren sier juryen: «Gard har med sin én-mannsredaksjon (nå to) klart å bli en stor aktør i nyhetsbildet i Norge, og klarer med små ressurser å utfordre det etablerte. Han har en unik evne til å gjøre alt, være over alt, som gjør at han flere ganger er først ute med store nyheter, og han finner også tid til å drive gravende journalistikk.»

Også Gisle A. Gjevestad Agdedahl i NRK og Hege Gruppen i Posten får diplom i denne kategorien.

NRK-rådgiver til topps
Årets sosiale medier-rådgiver er Gisle A. Gjevestad Agledahl i NRK.

- Jeg må takke Håkon Moslet og P3 for at vi får holde på så mye vi gjør og bruke så mye energi på sosiale medier og for at de ser på sosiale medier som en like viktig kanal som tv-kanalene, sier han fra scenen.

Saken fortsetter etter bildet.

Årets rådgiver: Gisle A. Gjevestad Agledahl fikk Gullenke for sitt arbeid i NRK. Foto: Camilla Hellum.

Om Agledahl sier juryen:

«Gisle er synonymt med nyskapning. Han utfordrer og pusher grensene til mediene - som i «One night stand», kortfilmer som er skapt og skreddersydd for Facebook - men som også ble nest mest sette serie på NRK nett-tv. Gisle har også innført helt konkrete metoder og arbeidsplaner for hele P3s avdeling, som i dag er blitt en ny standard for hvordan de som tv- og radiokanal best mulig kan utnytte SoMe til å spre vårt innhold. Han stiller alltid opp når husets avdelinger etterspør en bit av SoMe-magien hans og sørger for at NRK er med inn i fremtiden.»

Politiet på Twitter-toppen
Vinneren av Årets tweet er Politiets operasjonssentral, for denne meldingen:

- Sosiale medier er ganske spennende. Denne tweeten har skapt en del diskusjon hos oss. Vi var veldig nervøs med tanke på Nobelkomiteen, for at vi skulle få et dårlig forhold til Kina igjen. Det har gått bra, men vi beveger oss hele tiden på en grense når vi driver med humor i faget vårt. Men vi synes det er viktig fordi vi vil at dere skal følge oss. Dette er beredskap. Vi takker veldig for prisen! sa Oslo-politiet fra scenen.

Pris til «Skam»
Vinneren av Årets Facebook-side er Rosa sløyfe-aksjonen. Også Helsedirektoratets Kosthold-side, TGI Fridays, Børning og Kondomeriet får diplom i denne kategorien.

Årets sosiale medier-merkevare er Ikea. «Ikea har lenge jobbet bra og gjennomført med sosiale medier, og er nytenkende, engasjerende og aktuelle. De treffer målgruppen med rett budskap, som fremmer salg og er i tett dialog med markedet sitt», sier juryen.

Årets sosiale medier-fagmiljø er Bymiljøetaten.

Årets sosiale medier-overraskelse er NRK-serien «Skam».

Årets sosiale medier-kundeservice er Kondomeriet.

Årets sosiale medier-kampanje er Kreftforeningen med #sjekkdeg.

Juryen har bestått av Andreas Holje Stjernvang, P4 Radio Hele Norge, Magni Sørløkk, ACT Entertainment, Sigrun Engum, Kulturmeglerene, Elias Jacobsen, Facefirst, Chul Aamodt, EnerWe, Astrid Valen-Utvik, Valen/Utvik AS, Heidi Sperre, Høgskolen i Bergen og Fly, og Sara Samina Sørlie, Retriever.