Sourcepoint Technologies, et selskap som blant annet jobber for å redusere bruken av annonseblokkeringsprogrammer, har hentet inn 16 millioner dollar, eller over 130 millioner norske kroner, i en emisjon ledet av risikokapitalfondet, Northzone. I tillegg deltok også Accel Partners, Greycroft Partners, Spark Capital og Foundry Group. Det skriver Business Insider (BI).

Sourcepoint har utviklet et produkt som oppfordrer til brukerbetaling i form av abonnement eller å betale en engangssum for å se siden uten reklame.

Sjef i selskapet, Ben Barokas, sier til BI at fokuset i år er å opplyse medieselskaper om alternative måter de kan tjene penger på.

- Det blir snart obligatorisk for mediene å ha samtaler med brukerne om hvordan og hvorfor dataene deres blir brukt; dette vil ikke bare klargjøre hvordan data blir brukt, det vil også gi mediene en mulighet til å informere om hvordan innhold tradisjonelt har vært finansiert og skissere alternative løsninger rundt hvordan det kan finansieres i fremtiden.