Kampanje kjenner til at det senere i dag blir kjent at det danskeide mediekonsernet Egmont har kjøpt seg inn i det svenske digitalbyrået Kan. Byrået ble i februar i år kåret «Årets Byrå» i kategorien for digitalbyråer i Regis bransjeundersøkelse.

Egmont Publishing har kjøpt 45 prosent av byråets aksjer, og begrunner oppkjøpet med at konsernet ønsker å ha en «ekspansiv strategi innenfor digital marketing og kommunikasjon».

60 ansatte i Malmö
- Kan har et stort potensial og passer veldig godt inn i Egmonts Marketing Services-strategi. Kan har en imponerende track-record i å utvikle og vedlikeholde lange og sterke kunderelasjoner. De har sterke digitale, kreative og kommunikativ kompetanse og et solid lederlag, som vi tror kan ta virksomheten med på en ny felles reise sammen med Egmont, sier direktør for M&A i Egmont Publishing, Peter Schrøder.

Schrøder går inn i styret for digitalbyrået sammen med Egmont Publishings Sverige-sjef Per Kjellander.

Kan er basert i Malmø og ble etablert i 2005. Det jobber rundt 60 personer i byrået. I 2015 var omsetningen i byrået på 51 millioner svenske kroner og resultatet på 7,2 millioner svenske kroner.

Utelukker ikke flere oppkjøp
Egmont har de siste årene foretatt flere oppkjøp innenfor kommunikasjon og e-handel; blant annet marketingsbyrået Klintberg/Niléhn, digitalbyrået Sempro og contentbyrået Patchwork. Men konsernet utelukker ikke at det kommer enda flere.

Les  også: Egmont kjøper seg inn i content marketing-byrå

- Egmonts ambisjon er å fortsette å investere innenfor digital marketing services i hele Norden, så vi forventer flere oppkjøb i 2017, bekrefter Peter Schrøder.

Det er ikke kjent hva Egmont Publishing har betalt for aksjeposten.