Hundrevis av millioner e-poster er blitt skannet etter anmodning fra amerikansk etterretningstjeneste, ifølge tidligere ansatte som nyhetsbyrået Reuters har snakket med.

Ifølge sikkerhetseksperter er Yahoos overvåking av e-posttrafikken det første tilfellet hvor et IT-selskap har hjulpet en etterretningstjeneste med å gå gjennom samtlige e-poster. Derimot har det tidligere skjedd at lagrede e-poster eller et begrenset antall brukerkontoer er blitt gransket.

Yahoo-e-postene skal ha blitt skannet på anmodning fra NSA eller FBI, ut i fra visse kriterier som myndighetene har definert. IT-giganten har ikke kommentert påstandene, men skriver i en pressemelding at «Yahoo er et lovlydig selskap, og følger USAs lover».

Ifølge amerikansk lov kan etterretningstjenester i visse tilfeller be tele- og IT-selskap om brukerinformasjon, for eksempel for å forebygge terrorangrep.

I slutten av september bekreftet Yahoo at en halv milliard Yahoo-kontoer ble hacket for to år siden og at hackerne trolig handlet på oppdrag fra en stat.