Hver måned bruker rundt 33 millioner personer det norske læringsspillet Kahoot. Nå henter selskapet inn hele 85 millioner kroner (ti millioner dollar) fra nye og allerede eksisterende investorer. Det skriver nettavisen Shifter. Blant investorene i den nye runden er Creandum og Northzone, som begge er inne i Kahoot fra før. Den siste store er Microsoft Ventures.

- Microsoft har en enorm innsikt i markedet. Når verdens største IT-selskap validerer det vi driver med, er det veldig bra. Vi kan ikke få en bedre bekreftelse på at vi driver med de riktige tingene, sier gründer og administrerende direktør Johan Brand i Kahoot, til Shifter.

Brand vil ikke avsløre hvordan eierfordelingen skal være etter kapitalinnhentingen. Men han bekrefter at Microsoft vil være en minoritetseier. Selskapets hovedkvarteret vil fremdeles ligge i Oslo. De nye pengene skal brukes til å utvikle læringsplattformen videre og bygge et «globalt team».

- Vi er begeistret over å kunne støtte Kahoot på deres «mission» for å reformere utdanning og bidra til inspirerende læring verden over, sier Nagraj Kashyap, president i Microsoft Ventures, i en melding fra Kahoot.

Kahoot ble lansert i 2013. Professor i spillteknologi ved NTNU, Alf Inge Wang, hadde ideen til og har vært med på å utvikle quizspillet.

Halvparten av staben til Kahoot jobber fra London, og selskapet har ansatte i flere byer i USA. Hovedkontoret ligger i Oslo. Kahoots strategi er å bruke Norge som sandkasse for å leke med ulike konsepter, før de lanserer dem globalt, skriver Shifter.