Du har kanskje merket deg at Facebook har flommet over av folks ungdomsbilder den siste uken. Bakgrunnen er en utfordring som sier at man må dele ungdomsbilde av seg selv dersom man liker noen andre sitt ungdomsbilde. Mange nordmenn har kastet seg på utfordringen, som har gått viralt.

Det er ukjent hvem som startet det hele, men flere trodde det var Facebook.

- De gjør det for å skape engasjement i sosiale medier. Facebook trenger at vi gjør mer enn å bare legge ut ting, de ønsker at vi liker, kommenterer og deler innlegg, sa høyskolelektor på BI, Cecilie Staude, til VG.

Satude var en av de som trodde det sosiale mediet sto bak påfunnet.

Nå avkrefter Facebook at de er avsender.

- Vi kjører ikke slike kampanjer. De gangene vi oppfordrer brukerne til å engasjere seg er vi veldig tydelige på at vi er avsender, sier Rune Paulseth, sjef for Facebook i Norge til VG.