Facebook topper ikke overraskende listen når nordmenn oppgir hvilke apper de ikke kan leve uten. Det er analyseselskapet Audience Project som har stilt spørsmålet, og det er sosiale medier, og særlig Facebook-eide apper, som går oftest igjen blant svarene.

Men det er også plass til norske apper. NRK-appen YR ligger rett utenfor topp tre, og VG og Ruter har begge fått plass blant de ti mest populære appene.

Her er de viktigste appene for nordmenn, ifølge undersøkelsen:

  1. Facebook
  2. Instagram
  3. Snapchat
  4. Yr
  5. Mail
  6. Spotify
  7. Facebook Messenger
  8. Netflix
  9. Ruter Reise
  10. VG

Snapchat mest populær i Norge
Respondentene i undersøkelsen er bedt om å oppgi de tre appene som er viktigst for dem. Audience Project har også spurt respondenter i Sverige, Danmark og Finland, og foruten Finland, der Facebook-eide Whatsapp topper listen, er det Facebook som går oftest igjen blant svarene, etterfulgt av Instagram.

Noe av det som skiller de norske respondentene fra resten av Norden er populariteten til Snapchat.

- Snapchat er mye større i Norge enn i andre nordiske land. I Norge peker 20 prosent på Snapchat som en av deres foretrukne apper, mens bare syv prosent i Danmark, seks prosent i Sverige og fire prosent i Finland gjør det samme, sier Martin Kokholm i Audience Project til Kampanje.

Les mer: Facebook Messenger tar igjen Snapchat

Over snittet opptatt av været
Undersøkelsen viser videre at nordmenn har et tettere forhold til sosiale medier generelt enn sine nordiske brødre og søstre. 46 prosent av de norske respondentene har Facebook blant sine favorittapper, mens snittet for hele Norden er på 37 prosent.

Men det er ikke bare på sosiale medier at nordmenn skiller seg ut.

- Som det eneste landet i Norden har Norge to vær-apper blant de 20 mest populære appene, både den forhåndsinstallerte værappen og Yr. Norge er også det eneste landet med en vær-app på topp fem. Ingen andre nordiske land har en vær-app blant topp ti, sier Kokholm.

Les også: En halv milliard er på Instagram

Whatsapp topper i Finland
Facebook-eide Whatsapp ligger på fjerdeplass i hele Norden, godt hjulpet av en enorme popularitet i Finland. Finske respondenter oppgir Whatsapp som sin viktigste app. Ingen av de andre landene har appen inne på sin topp ti-liste.

Undersøkelsen har over 7.000 respondenter i hele Norden. Drøye 1700 av respondentene er norske. Respondentene har svart på undersøkelsen i en åpen tekstboks. Svar som «nettbank» ikke har blitt registrert som en app, men har bidratt til at finanskategorien er den nest største etter sosiale medier.

Les mer om undersøkelsen her.