Mange medier omtaler brannslukkingen Facebook-sjef Mark Zuckerberg nå holder på med. Det var nettstedet Gizmondo og The Guardian som først omtalte det mektige nettstedets oppsiktsvekkende nettstedets prioriteringer etter at et internt notat ble lekket. Det skriver VG.

De omtalte prioriteringene skal handle om hvordan Facebooks medarbeidere kulle styre hvilke nyheter og temaer som skal inngå i «trending topics» på Facebook, samt at nyheter om konservative politikere ble nedprioritert av enkelte ansatte.

- Vi grunnla Facebook for at det skulle være en plattform for alle tanker og ideer. Vår suksess avhenger av at alle føler at de kan dele det de har lyst til på Facebook, skrev Zuckerberg på Facebook etter møtet.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Blant de som har reagert, er Schibsteds sosiale medier-sjef Ehsan Fadakar, som har publisert et debattinnlegg som er publisert både på det svenske nettstedet Breakit.

- I USA har man begynt å snakke om at Facebook og Google har så store muligheter til å påvirke demokratiet at deres algoritmer bør være offentlig tilgjengelige for alle, skriver han.