Partner og markedssjef i Venture Factory, Mats Lyngstad, lanserer nå en markedsplass som skal gjøre det lettere for annonsører å finne bloggere i alle kanaler, fra Instagram og Snapchat, til Youtube og vanlige blogger. Tjenesten har fått navnet Inzpire.me og rulles nå ut for testing i det norske markedet. 

- Lettere å finne bloggerne
- Metodene som i dag brukes for å koble bloggere og merkevarer sammen er gammeldagse. Med vår selvbetjeningsplatform vil det bli mye enklere for annonsører å finne bloggere som passer deres merkevare og vil gi bloggere større tilgang på oppdrag. I dag er det stort sett kun de største bloggerne som ved hjelp av agenter kommer i kontakt med annonsørene, men det finnes en longtail av flinke bloggere, spesielt i de nye kanalene som Instagram og Snapchat, som sliter med å komme i kontakt med annonsører. Inzpire.me er infrastrukturen som kobler bloggere med det kommersielle markedet, sier Lyngstad, som har jobbet med ideen siden påsken i fjor.

- Har dere sjekket med annonsører og bloggere at det er et behov for en slik tjeneste?

- Ja, det har vi. Responsen fra bloggere, nettverk, annonsører og mediebyråer har vært veldig positiv. Bloggerne sier at de vil koble seg på og det er det som avgjør om vi lykkes. Det blir «make or break» for Inzpire.me,  sier Lyngstad til Kampanje.

Skal tjene penger på transaksjonene
Tjenesten fungerer også som en betalingsløsning mellom bloggere og merkevarer, og det er her selskapet skal tjene penger. Hver gang et betalt oppdrag for en blogger blir gjennomført tar Inzpire.me 9,5 prosent av transaksjonen. Dette er altså selskapets forretningsmodell.

Med på laget er Marie Mostad, som har tilbrakt de siste årene i startup-miljøet i Boston som kreavtiv direktør i babytech-selskapet Rest Devices. 

- Det ligger et enormt potensial for annonsører i å benytte dristribusjonskraften til bloggere, og vi mener nøkkelen til at flere annonsører skal skal kunne lykkes er en transparent markedsplass. På Inzpire.me gir bloggere og annonsører hverandre feedback på blant annet kommunikasjon og kvalitet på arbeidet, og bloggere synliggjør for både annonsører og andre bloggere prisen de tar for å publisere sponset innhold. Det åpner for at begge parter har bedre informasjon til å ta gode beslutninger og større marketing-budsjetter kan flyttes over i blogsfæren, sier Mostad. 

Vurderte å slutte - arbeidsgiveren ble aksjonær
Største investor i selskapet er Lyngstads arbeidsgiver, Venture Factory, som eier 23 prosent av det nye selskapet. Lyngstad ville ha forsvunnet ut av selskapet med det nye nettstedet om ikke Venture Factory hadde gått inn på eiersiden.

- Når våre ansatte kommer på gode ideer er det mye bedre for oss om vi sammen kan utvikle prosjektet enn at de slutter og løper videre på egenhånd. Venture Factory har gått inn med midler til å utvikle tjenesten og til at Lyngstad kan bruke deler av sin arbeidstid på dette prosjektet fremover, sier administrerende direktør i Venture Factory, Even Aas-Eng.

Har internasjonale ambisjoner
Han har stor tro på den nye, digitale markedsplassen for bloggere og reklamekjøpere. 

-  I dag er dette et ikke-fungerende marked, det er ingenting som kobler bloggere og reklamekjøpere sammen på en god måte. Derfor må markedsførere bruke masse tid på å lete etter og finne måter å kontakte bloggere som kan være aktuelle for reklamekampanjer. Tjenesten som Mats har skapt gjør alt det mye enklere. Noen kommer til å ta eierskap til slike tjenester globalt, det er helt sikkert. Vi håper og tror at dette verktøyet vil slå an i Norge, men ambisjonen er å kjøre det ut internasjonalt så fort som mulig. Om vi lykkes gjenstår å se, sier Aas-Eng.

Han beskriver prosjektet slik:

- Dette er det mest spennende og mest lovende vi har jobbet med i Venture Factory!