Venture Factory starter opp teknologiselskapet VF Tech. Sondre Husby Rostad hentes fra Dagbladet for lede satsingen. VF Tech vil ved oppstart ha tre ansatte i Oslo og fire utviklere i Odessa i Ukraina på lønningslisten. 

- Venture Factory har skapt et ledende fagmiljø innenfor teknologi og performance-marketing og da jeg ble spurt om å ta denne jobben kunne jeg ikke si nei. Med VF Tech skal vi bygge et teknologiselskap med start-up mentalitet i bunn og med fokus på effektive løsninger for våre kunder og samarbeidspartnere, sier Husby Rostad i en pressemelding.

Les også: Venture Factory henter millioner til nye digitalsatsinger

Rostad kommer fra stillingen som produktsjef i  DBTV og har tidligere vært teknisk prosjektleder i mediehuset. Han har vært ansattrepresentant i styret i DB Medialab og Berner Media Holding i en årrekke. Husby Rostad er utdannet sivilingeniør fra NTNU.

Venture Factory har de siste to årene gjort en rekke prosjekter for norske byråer og annonsører. Nå skal driften profesjonaliseres og derfor opprettes det nye selskapet. 

- Vi startet med salg av vår utviklingskompetanse for to år siden fordi vi var helt nødt, men nå har det blitt et spennende forretningsområde vi ønsker å satse på. Teknologi er ryggraden i det meste Venture Factory gjør og med erfarne prosjektledere i Oslo og noen fantastiske utviklere i Ukraina, er våre kunder i trygge hender, sier administrerende direktør i Venture Factory, Even Aas-Eng.

VF Tech skal også gjøre alle utviklingsprosjekter for Venture Factory og er lokalisert i Venture Factory sine lokaler i Oslo sentrum.