Forbrukerrådet har gjennomgått vilkårene til en rekke apper, deriblant de norske appene VG, Vipps, Norlis e-bokleser, Wordfeud, Finn.no, Yr og Gule sider, skriver Aftenposten.

- Undersøkelsene viser at det er mye å gå på før vi kan stole på appene. Dessverre er ikke norske apper nødvendigvis så mye bedre enn de utenlandske appene vi har sett på, sier fagdirektør Finn Myrstad i Forbrukerrådet.

Et av funnene i undersøkelsen var en mindre sikkerhetsbrist i Vipps, samt at appen sender brukerinformasjon til Facebook. Informasjonsdirektør i DNB, Even Westerveld, fortellertil Aftenposten at banken allerede har løst sikkerhetsbristen.

- Vipps sender ikke personlig og identifiserbar informasjon til tredjepart. Heller ikke informasjon om hva kundene foretar seg inne i Vipps. Dette minner om såkalte «cookies» som de fleste norske nettsider bruker, slik at markedsføringen som deles med folk gjennom Facebook er mest mulig relevant.

- For eksempel ønsker vi ikke å plage folk med forslag om å laste ned Vipps, dersom de allerede har lastet den ned. Den informasjonen som sendes til Facebook er kryptert og det er ikke mulig å identifisere enkeltpersoner på denne måten.