2015 var året mange, både mediehus, matevarekjeder og politiske partier, kastet seg på podkast-bølgen. 

Les mer her: AP først ute på podkast

Men selv om podkastene vokser frem, er det få som er sponset, og få har økonomisk avkastning på satsingene. Selv ikke Norges største podkast, Uløst, som er produsert av VG og Rubicon, har annonseinntekter.

Facebook-sjef Rune Paulseth mener flere mediehus bør satse på å også utvikle og markedsføre mobilapper, ikke bare lage podkast. Det skriver han på sin Facebook-side.

«Bør ikke mediehusene trøkke til på å utvikle/markedsføre killer mobil-apper», skriver han.

- Skaper kommersielle muligheter
Kristin Grøntoft, sosiale medier-ansvarlig i Aftenposten, var en av flere som engasjerte seg i utspillet og spurte Paulseth hva han mente mediene kunne gjøre bedre. 

- Tørre å kjøre en 100 prosent mobil-app først strategi. Forutsetningene for suksess er å drive et høyt antall nedlastninger, skape unikt innhold som trigger registrering i appen og drive trafikk fra blant annet Facebook rett inn i appen, skrev Paulseth til svar.

Han mener fordelene med å drive trafikk fra sosiale medier rett inn i en app vil gi bedre brukeropplevelser, høyere lojalitet og mer data. 

- Resultatet er et redaksjonelt produkt som skaper kommersielle muligheter. I den rekkefølgen, skiver han videre. 

- Må tenke annerledes enn Facebook
Kristin Grøntoft sier til Kampanje at det er stor forskjell på sosiale apper og nyhetsapper.

- Det er stor forskjell på en app som Facebook og vanlige nyhetsapper, de sosiale appene har fordelen av å være møteplasser der innholdet og nyhetene er en del av opplevelsen, ikke selve formålet.

Hun utdyper:

- Nyhetsappene har ikke møteplass-funksjon på samme måte, det er i utgangspunktet en mer krevende øvelse å trekke leserne dit igjen og igjen.

Grøntoft mener mediehusene må tenke annerledes på app-utvikling enn Facebook. 

- Det er en klar fordel med tilgang på stadig nytt innhodl i overflod, slik sosiale apper har, men mediehusene har i hovedsak tilgang til kun eget innhold og må derfor tenke annerledes enn Facebook rundt hva som gir nytte for brukerne i appen. 

Kampanje har ikke lyktes i å få en kommentar fra Paulseth.