Redaktør for TV2.no, Bård Espen Hansen, advarer NRK mot å gå inn i et samarbeid med Facebook Instant Articles. Det skriver Dagsavisen. Facebook Instant Articles, som enda ikke er lansert i Norge, gjør det mulig for medier å publisere rett på Facebook. Fordelen, foruten en andel av reklameinntektene, er at nyhetssakene skal laste raskt.

- Det vil være helt uakseptabelt at lisensfinansierte NRK forsyner seg av det tradisjonelle reklamemarkedet, for ikke å snakke om å gi Facebook statsfinansiert innhold Facebook kan selge på, sier Bård Espen Hansen til Dagsavisen.

NRKs nettsjef Frank Gander forteller til avisen at de ikke har tatt noen avgjørelse om Instant Articles.

- Alt er veldig hypotetisk foreløpig. Vi er opptatt av å lære mest mulig og starte en dialog, så får vi se hva som kommer ut av det, sier han.