Bakgrunnen for hotelleier Petter Stordalens planer om å etablere eget selskap er ifølge Dagens Næringsliv at han går glipp av av enorme beløp når gjester i dag booker hotellovernatting via nettbaserte giganter som Hotels.com eller Booking.com. Da forsvinner omtrent 15 prosent av betalingen i provisjoner. I sum blir dette store penger hotellkjedene kunne ha sikret seg dersom kundene bestilte direkte hos dem.

Derfor investerer Stordalen en kvart milliard i eget IT-selskap som skal drive med alt fra teknologiutvikling via lojalitetsprogrammer til distribusjon. Selskapet vil få vel 100 ansatte, ifølge DN.

- Ambisjonen er at vi med denne satsingen skal endre spillereglene for hvordan vi skal distribuere og levere hotellprodukter. Gjestene skal oppleve en sømløs og personlig tilpasset gjestereise med et kraftig forbedret servicetilbud såvel digitalt som fysisk på hotellene, sier Stordalen til DN.

Lisa Farrar, som blant annet har vært direktør for Expedia-eide Ebookers i Nord-Europa, skal lede det nye it-selskapet.