I oktober skrev NRK på sine nettsider at de søkte etter en programleder til en ny, undersøkende programserie rettet mot unge mennesker. Programserien skal skapes i dokumentar- og samfunnsavdelingen til NRK. 

I annonsen ble arbeidsoppgavene samt ønskede kvalifikasjoner og egenskaper hos søker presentert. Men: kandidater som ønsket å søke fikk i stillingsopplysningen en noe uvanlig oppfordring; nemlig å legge til den potensielle arbeidsgiveren på Snapchat allerede før ansettelsen. 

Les mer her: NRK vil ha jobbsøknaden på Snapchat

«For å få et inntrykk av kandidatene ber vi om at du som er interessert i stillingen legger til NRKInnafor på Snapchat, og sender oss snaps der du viser at du kommer inn i og kommuniserer med miljøer du normalt ikke er en del av», het det i annonsen. 

Stillingen og søknadsprosessen appellerte tydeligvis til mange. NRK  skriver at dokumentaravdelingen aldri før har mottatt så mange søknader, og at det er en stor jobb å velge den rette kandidaten. 

Kanalen har fått inn tusenvis av snaps, og sitter nå igjen med syv kandidater. 

– Det var et overveldende antall søknader, av forbløffende god kvalitet. Vi er imponert over hva folk tidlig i tjueårene allerede har fått til, både av utdanning og annet. Noen har vært veldig vanskelig å velge bort, samtidig har alle her vært overraskende enige om de sju som nå kommer til intervju, sier Tove Austad, som er prosjektleder for satsingen.