- Dette er første gangen jeg offisielt deler ut penger, sa den ferske næringsbyråden Geir Lippestad (Ap).

I går gjestet han Tøyen sammen med partifellen og byrådsleder Raymond Johansen i anledning møte om initiativet Tøyen start-up village.

Johansen var tidlig ute med å flagge at han skulle gjøre Oslo til en ledende tech- og innovasjonshovedstad dersom Ap vant lokalvalget.

Les mer her: Vil gjøre Oslo til tech-hovedstad

En tredjedelt til Tøyen
Onsdag, 20 dager etter valgseieren, tar Johansen det første steget på veien og avslører at til sammen tre millioner kroner bevilges til gründerskap i budsjettet for 2016 som legges frem i morgen. En tredjedel av dette er øremerket prosjektet Tøyen start-up village.

- Som regjeringssjef i Oslo er en av mine viktigste oppgaver å støtte og bidra til å bygge opp flere kreative og innovative arbeidsfellesskap som Mesh og 657 og SoCentral. Vi vil ha flere selskaper som Kahoot og Xeneta fra Oslo. Vi vil være med på å løfte frem suksesshistoriene fra inkubatormiljøer som OsloMedTech og Startup lab, sa Raymond Johansen. 

- Det som er et overordnet mål for oss som jobber med næring i kommunen er å sørge for at det blir mer samhandling mellom store, profesjonelle aktører og mindre gründermiljøer. Så vidt jeg forstår har dette vært en mangelvare og det er litt pussig, for vi har mange store, flotte bedrifter i Oslo, og mange høykompetente i gründermiljøet, sa Lippestad.

- Tøyen start-up village vil få én million kroner fra Oslo kommune for å bli den motoren som vi ønsker.

IKT-Norge bak initiativet
Det var IKT-Norge som våren 2015 lanserte ideen om å sette Norge ytterligere på den globale startup-scenen ved å etablere Tøyen start-up village. Forslaget har fått politisk oppmerksomhet og skapt stort engasjement blant Oslos teknologigründermiljøer, innovasjonsmiljøer og Oslo kommune.

Millionen fra byrådet er de første midlene som gis fra myndighetene for å få i gang prosjektet.

Byrådet mener Oslo begynner å bli en vibrerende gründer-by, og foreslår Tøyen som hovedstadens nye «gründerbydel».