I fjor lanserte Schibsted den første Future Report-rapporten, som skal være en spydspiss inn mot fremtiden for det norske konsernet som har selskaper i 29 land.

- Vi vil at Future Report skal bli et verktøy for samtale om den digitale verden og hvor trendene bærer. Vi håper at våre tanker og innsikter skal inspirere andre, sier konserndirektør Lena K. Samuelsson i Schibsted til Kampanje.

- I fjorårets Future Report tok vi opp mange store trender som fortsatt er like sterke, for eksempel «Internet of Things», «Identified Web», «Sharing Economy» og «Always Connected».

Her kan du lese hele rapporten.

Les mer om fjorårets rapport her: Her er Schibsteds fremtidsspådommer

Konserndirektøren trekker frem tre trender hun tror kommer til å drive den digitale transformasjonen fremover i 2016:

Data som fundament som et sterkere digitalt økosystem, og hvordan det bygger bedre produkter for brukerne og gir mulighet til å utvikle nye ideer og innovasjoner. Mobil når neste nivå: Beacon, geo-targeting og geofencing når brukerne der de er. En av undersøkelsene i Future Insight viser at 62 prosent av alle svensker har brukt mobilen til å betale for et produkt eller en tjeneste. Enkelhet, for å gjøre det som er komplekst tilgjengelig og forståelig, og for å bygge de tjenestene som gir folk en god brukeropplevelse. Det er viktig å innse at produkter og teknologi skal brukes av mennesker, mener Samuelsson.
Finansavisen skrev tidligere denne uken hvordan TV 2 bruker algoritmer til å analysere seerne.

- Nå vet vi hva som er grunnen til at folk setter seg ned foran tv-en for å se et program. Vi kan forutse hvilke temaer som vil slå an i ulike programmer, hvilke gjester som trekker seere eller om programlederen fungerer, sa programdirektør Trond Kvernstrøm.

Les mer her: TV 2 bruker algoritmer til å analysere seerne

Samuelsson forteller at algoritmer er viktig også for Schibsted, men at det kan føre til at brukeren aldri blir overrasket om man vektlegger det for mye.

- Konsumenter forventer produkter og tjenester som er tilpasset person og behov, det skal være raskt og enkelt. Algoritmer et selvsagt verktøy, men det finnes spennende forskning rundt hvordan den perfekte algoritmen, tilpasset deg, også kan lede til at din verden krymper – du blir ikke overrasket lenger.