Facebook-tjenesen Signal lar journalister se hva som trender blant offentlig innhold som statusoppdateringer, bilder og videoer.

- Vi har hørt fra journalister at de ønsker en enkel måte å samle inn nyheter og informasjon fra Facebook på. De ønsker muligheten til å søke relevante trender, bilder, videoer og poster på Facebook og Instagram slik at de kan bruke dette i historiefortelling, skriver Andy Mitchell i Facebook i en pressemelding.

Mitchell omtaler Signal som et oppdagelses- og kuratorverktøy som kan brukes til å søke på tvers av temaer og plattformer.

Han sier videre at journalister kan bruke verktøyet til å plukke opp hvilke samtaleemner som trender. Innholdet vil bli delt urangert og i kronologisk rekkefølge.

Det virker som om Facebook nå jobber hardere for å bli journalistvennlig; lanseringen av Signal kommer nemlig bare en uke etter at Mentions, en app som tidligere har vært forbeholdt kjendiser, ble tilgjengeliggjort for journalister.