Navn: Bente Sollid Storehaug

Stilling: Administrerende direktør i ESV Dinamo

Årets ferie: Småbruket i Bølingshavn på Hvaler

Den perfekte sommermaten: Svensk sild, hjemmelaget rødbetesalat rett fra grønnsaksåkeren, selvdyrkede rødløk og nypoteter og egg fra egne frittgående høner.

- Du arrangerer en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hvor går ferden?

- Jeg kom akkurat tilbake fra en båttur og piknik med mann og fem barn på Hestholmen. Min sønn på 12 år kjørte båten. Mer komplisert er ikke mine sommergleder. Sol, grilling, bading fra svaberg i Hvalers nydelige skjærgård. Deilige sommerminner som jeg lever lenge på.

- Kommer du til å lese flest nyheter i sommer via Facebook-profilen din eller på VG.no?

- Jeg elsker Facebook. Jeg har ingen digitale fobier. Ferie er best med alle online gleder som finnes. VG.no leser jeg hver dag. DN, E24, Kampanje, Aftenposten, TV 2 og NRK likeså. Jeg er en hyppig sosial mediebruker fordelt på Facebook, Twitter og LinkedIn. Som blogger er jeg totalt avhengig av disse kanalene for å få distribuert innleggene. Bloggen tar ikke ferie. Faktisk var juli en særdeles god måned i fjor sommer.

- Hvordan står det til med linær-tv-seingen?

- Lineær tv finnes ikke lenger hjemme hos oss. Vi takket for bekjentskapet i fjor sommer. Vi har smart-tv både i Oslo og på Hvaler og betaler for de tjenestene vi benytter. TV 2 Sumo er selvsagt, NRK ser vi via Apple-TV. Underholdning kjøpes via iTunes og Netflix. Det er lenge siden jeg har hatt et forhold til faste sendetider.

- Hva gjør du for å holde deg oppdatert på den teknologiske utviklingen i jobben din?

- Jeg er så heldig at jeg jobber tett sammen med 200 internasjonale, rendyrkede digitale markedsførere. Topp ekspertise og suveren teknologi. ESV betjener store globale kunder, håndterer digitale mediekjøp for 2,3 milliarder årlig, måler effekt på tvers av de ulike kanalene og enhetene ved å benytte algoritmisk attribusjon.

- Du får 100 millioner kroner til fordeling på høstens medie- og kulturbudsjett. Hvem får pengene?

- I min rolle er det veldig fristende å si at pengene skal benyttes til digitalisering og internasjonalisering, men vel vitende om at 100 millioner ikke strekker særlig langt så ville jeg kanskje øremerket de til et disruptivt eksperiment hvor dyktige entreprenører fikk tenke utenfor A4-boksen. Det er forøvrig en øvelse vi har godt av å gjøre i de fleste bransjer der utfordrere står klare til å utnytte eksisterende bransjers ineffektivt. Mediehusene er utsatt og de kunne trenge 100 millioner til å bygge nye fremtidsrettede plattformer. Det haster.

- Hvilket terningkast gir du medieminister Thorhild Widvey?

- Jeg synes hun gjorde en klok beslutning ved å gi momsfritak på nyheter, uavhengig av om de står i avisen eller på nett. Det er et viktig bidrag til omstillingen i mediebransjen. Den avgjørelsen kan hun svært gjerne få terningkast seks for. Thorhild Widvey er en kul dame som jeg hadde gleden av å bli kjent med da vi studerte sammen på BI for et par år siden. Akkurat nå gleder jeg meg til å ta plass i hennes nye Næringspolitiske Råd. Hun er en modig kulturminister. Synes hun gjør en god jobb.

- Hva er det første du tenker på når du hører Content Marketing?

- Jeg tenker at content marketing er et av flere begreper som definerer det store skiftet i markedsføringsfaget. Innholdsmarkedsføring er ikke noe nytt, men det er en viktig del av hvordan markedsføringen nå endres fra tradisjonell annonsering til datadrevet markedsføring på digitale plattformer, fra multikanaler til omnikanaler, fra massekommunikasjon til personlig og målrettet og fra annonsebasert markedsføring til nyttig og relevant content marketing. Setter du dagens versjon av content marketing inn i denne sammenhengen er det et viktig element i et større skift.

- Hvem eller hva irriterer deg aller mest i den norske medie- og kommunikasjonsbransjen?

- Det er lett å sitte på utsiden og kritisere medie- og kommunikasjonsbransjen. Sannheten er at det jobbes hardt for å tilpasse seg det digitale taktskiftet. Det er fortsatt utfordrende å etablere robuste, digitale inntektsmodeller. Mediebransjen er en av de mest krevende bransjene å lede idag. Jeg tror på mediehusene. Fra min posisjon som styremedlem i Polaris Media vet jeg også at det jobbes godt. Kommunikasjonsbransjen er mer varierende. Her er det fortsatt mange digitale motstandere.

- Norske nettaviser fyller 20 år i år. Hva har vært høydepunktet og hva har vært den største skuffelsen?

- Jeg var så heldig å få jobbe med flere av medieselskapene på midten av 90-tallet og utover. Digital Hverdag lanserte BA på nett. Vi jobbet sammen med dyktige avisfolk og resultatet ble veldig bra. Senere jobbet vi med TV 2s strategi og utvikling, før vi lanserte DinSide. Alle disse lanseringene var store høydepunkter og svært avgjørende for Digital Hverdags suksess. Skuffelsen er at mediebransjen – 20 år senere – fortsatt famler og ikke har gode nok digitale inntektsstrømmer.

- Hvilket medie- eller kommunikasjonsselskap kunne du tenke deg å lede?

- Jeg har en variert tilværelse der jeg jobber med datadrevet markedsføring og online strategier som skal maksimere annonsørenes digitale medieinvesteringer. I tillegg bruker jeg en god del av fritiden på bloggen Digitalhverdag.media. Det er utfordrende å sitte i konsernstyrene i Polaris, Eika, Europris og Cxense i en tid hvor alle opplever et enormt taktskifte. Start-ups som Cloudnames, Dot Global og EnerWe er også spennende. Så skal jeg heller ikke glemme de flotte gründerne som jeg er mentor for gjennom Innovasjon Norge. Jeg er heldig. Kort og godt.