Abonnér på Kampanjes nyhetsbrev
Ved à klikke på "Abonner" godtar du vår personvernerklæring
Amnesty International anser nå totalt 22 av president Donald Trumps presidentordre som problematiske med tanke på menneskerettigheter.
Derfor lanserer de nå en kampanje for å rette oppmerksomhet mot hvordan Trumps ordre påvirker menneskerettighetene.
I kampanjen er Trump med en penn i hånden i ferd med å signere nok en presidentordre bak skrivebordet sitt – et bilde man har sett gjentatte ganger i nyhetsoverskriftene det siste året. Men denne gangen er bildet kombinert med en knallgul overskrift, som skal minne om at din signatur også har makt.
- Trump har vist verden hvor mye makt én enkelt signatur kan ha. Fra å stramme inn ytringsfriheten til å kutte i flyktningprogrammer, trekke USA ut av FNs menneskerettighetsråd og øke bruken av dødsstraff. Derfor oppfordrer vi folk til å svare med sin egen signatur – fordi det samme verktøyet som truer friheten din, også kan brukes til å forsvare den, sier kommunikasjonssjef i Amnesty International, Sindre Tollefsen i en pressemelding.
Har bidratt til å redde liv
I over 60 år har Amnesty International brukt signaturer som sitt viktigste verktøy for endring.
- Signaturer er måten vi kjemper på, sier fundraising- og markektingsjef Camilla Kolverud i Amnesty International.
- De har bidratt til å redde liv, stoppe tortur og endre lover. Vi vil at folk skal forstå at de har både makt og mulighet til å slå tilbake.
Les også: DN og E24 med trafikkrekord: - Ellevilt nyhetsbilde
Kampanjen er utviklet i samarbeid med den mangeårige partneren Anorak NoA, det norske kreative byrået som også stod bak Amnestys «Land of the Unfree»-kampanje, som vant gull i Webby Awards og samlet over én million signaturer i 2022.
- Symbol på kontroll
- Styrken i ideen ligger i enkelheten - både Amnesty og Trumps viktigste verktøy for endring er signaturer. Tanken er å påpeke dette, og minne om at et symbol på kontroll også er et verktøy for forandring, sier kreatørene Jens Østrem og Sebastian Pandonis.
Kampanjen rulles nå ut i flere land via digitale utendørsflater, sosiale medier og plakater.