Oslo kommune skal redusere klimagassutslippene med 95 prosent innen 2030, og bli en by som tåler klimaendringene bedre. I en slik kontekst snakkes det ofte om tiltak som elektrifisering av fossil energi og smartere strømbruk, men det snakkes derimot mindre om energilekkasjer.
- Manglende kunnskap om hvilke energitiltak som virker, og som er realistisk å gjennomføre, er en av de største barrierene for borettslag og sameier i Oslo. Vi ønsker derfor å øke kunnskapen om energitiltak, samt senke terskelen for å gjennomføre slike tiltak, sier kommunikasjonssjef i Klimaetaten, Birgitte Elise Bøen i en pressemelding.
I Oslo finnes det nemlig svært mange eldre bygg i dårlig energiklasse, og det lekker energi fra leiligheter og borettslag hver eneste dag. Målet med kampanjen er å redusere energiforbruket og få flere til å gjennomføre en nødvendig energioppgradering av bygg i Oslo.
Kampanjen er laget av Dinamo og gir et lite innblikk i hvordan dette kan oppleves i flere Oslo-hjem.
- Vi håper å se færre med «lekkesveis» i tiden fremover, sier kreativt team Eirik Stensrud og Henrik Weido, i Dinamo.
Byrået har jobbet med Klimaetaten i Oslo siden 2021.
Materiellet er er en del av en større informasjonssatsing der det også har blitt laget filmer med personer som har gjennomført tiltak for å spare strøm, opplyser Bøen i Klimaetaten.
- Vi ønsker også å øke bevisstheten rundt ordninger som finnes, og få folk til å søke på relevante tilskudd. For å gjøre det lett for folk har vi samlet de beste tipsene for å spare strøm på hjemmesiden vår, sier Bøen avslutningsvis.
Det er PG Fordal som står bak filmproduksjonen, og i tillegg til kreatørene Stensrud og Weido, har Ivar Vereide, Anne Gro Carlsson og Kasper Bergquist vært involvert hos Dinamo.
Kommentér