Allerede 1. oktober hadde Kreftforeningen solgt 20.000 sløyfer i nettbutikken sin. Det gir tre millioner kroner i kassen som er øremerket forskning på brystkreft og dette er bare starten på årets kampanje.

Årets sløyfe er designet av Cathrine Børter og Pearl Octopuss.y.

- Dette er den mest populære sløyfen vi har hatt noensinne. Folk elsker den, og den nærmest flyr ut av nettbutikken vår! Det er helt fantastisk at så mange vil bære sløyfen og støtte alle som rammes av brystkreft. Nå er vi spent på hvordan kampanjen blir mottatt. Tre modige kvinner viser hvordan sykdommen har påvirket dem, og endret livene deres. Vi er veldig stolte av kampanjen og resultatene så langt, forteller kommunikasjonsansvarlig Kathrine Barli i Rosa sløyfe og og Brystkreftforeningen.

Det er reklamebyrået Dinamo som har fått jobben med å lage utvikle årets Rosa sløyfe-kampanje.

- Kampanjen viser ekte kvinner og ekte historier. Vi ville portrettere et usminket bilde av det å bli rammet av brystkreft samtidig som vi viser resultatet - nemlig at takket være forskning kan fler og fler komme seg gjennom sykdommen og tilbake til livet. Forskningen og midlene Rosa sløyfe bidrar med er viktig, og gjør en stor forskjell, sier kreativ leder Eirik Stensrud i Dinamo.

I fjor endte kampanjen på 49,7 millioner kroner. Nå øyner Kreftforeningen, Brystkreftforeningen og Dinamo ny rekord.

- Vi er ydmyke overfor det faktum at dette er resultat av en enorm innsats av mange, og ikke bare en kampanje. Engasjementet fra alle involverte og betydningen av innsatsen gjør det lett å la seg inspirere, sier rådgiver John Rørdam i Dinamo.

Det er kreatørene Henrik Weido Lorentzen og Eirik Stensrud som har stått i spissen for kampanjen hos Dinamo. Fotograf Pål Laukli har levert film og bilder. Kampanjen er utviklet i tett samarbeid med kommunikasjonsansvarlig Kathrine Barli og markedsansvarlig Ingunn Eidsvåg i Rosa sløyfe.

Se lanseringsfilmen her:

Se minidokumentaren om Cathrine Børter og Pearl Octopuss.y som har designet årets Rosa sløyfe her. Den er filmet av PG Fordal og redigert av Mathias Ingvoldstad: