Den nordiske elektronikkjeden Power har premiere på en ny låt og en helt ny reklamefilm som tar form som en musikkvideo med masse logoeksponeringer og produktplasseringer. Det er reklamebyrået Schjærven som står bak ideen, filmen og det kreative universet. 

- I alle år har uforskammet produktplassering vært en greie i musikkvideoer. Så vi tenkte; hvorfor ikke bare lage en musikkvideo med masse logo, kun for å underholde? Mer komplisert var det ikke, sier kreatørduoen bak kampanjen, Arnt Heggli og Caroline Macri.i Schjærven.  

Regien på musikkvideoen er det svenske BabyBaby som står bak.

- Vi ble umiddelbart begeistret da vi så hva Power og Schjærven hadde i tankene, og enda mer da de ga oss frie tøyler til å ta det hele et steg videre med våre litt gale ideer, sier regiduoen Josefin Malmén og David Strindberg som utgjør BabyBaby.

I en melding heter det at Schjærven har jobbet sammen filmproduksjonsselskapet Giants & Toys «med å teste ut grensene for hvordan musikk og merkevarebygging smelter sammen i én visuell opplevelse.» Kampanjen rulles ut i Finland, Sverige, Danmark og Norge.

- Vi startet med musikken, fordi det er et kraftfullt virkemiddel når det brukes riktig. Når mange av kanalene til Powers mediestrategi er lydbasert, ga det også mening å starte med musikk, sier Knut Røse, rådgiver i Schjærven.

Hemmelig artist
Hvem som står bak sangen, er foreløpig hemmelig, men låten setter bokstavelig talt tonen for hele kampanjen som har fått navnet «Lower than low.»

- Vi har aldri sunket så lavt før. «Lower than low» er laget som en del av vår oppussede, nordiske merkevareplattform, og budskapet er fortsatt at Power har lave priser, sier Johannes Ittelin-Brynildsen, nordisk merkevare- og markedssjef i Power.

Musikken og videoen er en forlengelse den nye merkevareplatformen til Power som er utviklet av norske Schjærven og svenske Neumeister.

- Hvorfor vil dere ikke røpe artisten og hvem som har laget sangen?  

- Vi skulle gjerne ha røpet artisten, men han ønsker å holde en lav profil om samarbeidet. Derfor blir sangen sluppet under kunstnernavnet Powie Smalls, sier Brynhildsen. 

- Hvor er videoen spilt inn?

- Musikkvideoen er spilt inn i Independent Studios i Nacka, Stockholm.

- Blir det mer Power Low Show-programmer på Power TV fremover?

- Vi har god erfaring med TV-showet Power Live, som er blitt en ny salgskanal for oss. Foreløpig er Low Show et kreativt mulighetsrom innenfor den nye merkevareplatformen.  Om folk blir begeistret av Low Showet de ser i musikkvideoen, så er vi absolutt gira på å skape mer, sier han.

Låtslipp på Spotify
Kampanjen starter med musikklansering på Spotify i dag, og bruk av digitale flater. Deretter ruller den ut i tradisjonelle kanaler som TV, kino og utendørs. I Stockholm blir kampanjen blant annet synlig i en større utendørskampanje, og i Norge blir musikkvideoen spilt av i sin helhet på TV 2 i beste sendetid.

- Den siste lørdagen i oktober skal vi vise hele den halvannet minutters lange musikkvideoen for første gang på TV, på TV 2 i beste sendetid. Når en reklamefilm er så underholdende, tror vi dette vil fungere godt, sier Elizabeth Gill, markedssjef i Power Norge. 

Her kan du se hele den nye reklamefilmen til Power.