I slutten av april «flyttet» komiker Ole Henry Snildalsli, inn på Østbanehallen i Oslo der han skulle bo og leve en hel uke – uten mulighet til å forlate hallen. Snildalsli ble først kjent etter at han stakk av med seieren som «folkets deltaker» til VGTV-programmet «Ikke lov å le på hytta», og var deretter å se i «Påskekrimlekene» på NRK i år.

Oppholdet til Snildalsli var i regi av Østbanehallen og Bane Nor, med reklamebyrået Dinamo i spissen, for å øke kjennskapen til utvalget i hallen og løfte frem alle aktørene Østbanehallen huser. Resultatet ble til syv Snapchat-episoder gjennom et skreddersydd Snapshow.

- Selv om man lager kommunikasjon for en kommersiell aktør, er målet alltid å nå målgruppen med noe som har verdi for dem, og dette var intet unntak. Vi produserte alle de syv episodene in-house, slik at det lignet mer på et realityshow enn reklame, og det viste seg at også Snapchat mente det var stor underholdningsverdi i kampanjen. Det resulterte i at vi fikk et skreddersydd Snapshow, der kampanjen vår fikk sitt eget dedikerte hjem, forklarer det kreative teamet bak ideen i Dinamo, Kim Follesøy-Thuen og John E. Njoki, i en pressemelding.

Kreatørene hadde tett dialog med Snapchat sine kontorer i Oslo og i London underveis.

- Den noe uvanlige måten å markedsføre et kjøpesenter på hadde ikke vært mulig uten tett samarbeid. Vi har gjennom flere prosjekter arbeidet godt med Snapchat. De forstår behovene til målgruppen, og er flinke til å skreddersy løsninger for oss, sier Follesøy-Thuen.

Innholdet ble spredt organisk og i løpet av kampanjeperioden var 120.000 unike brukere innom og fikk med seg de 3233 timene med innhold fra Snapchat.  

- Det høres kanskje dyrt ut, men å ha et Snapshow er ikke bare gratis, ettersom det blir aktivt promotert av Snapchat på plattformen. Det betyr at kampanjen genererte reklameinntekter fra tradisjonelle Snapchat-annonser underveis, og derfor tjente penger på medieplasseringen. Det er første gang vi hører om noe lignende, sier kreatør-teamet.

Kampanjen som er inspirert av filmklassikeren «The Terminal» med Tom Hanks i hovedrollen, har bidratt til en besøksøkning på 19 prosent.

- Jeg tror det var mange som fikk øynene opp for restaurantene og butikkene som er i hallen. Publikum ble blant annet kjent med pizzabakeren Stanko på Olivia, lærte å lage håndbrygg på Steam og fikk opplæring i balsamicosmaking hos Olivenlunden. Flere har også kommet innom for å sjekke at det stemte. Altså om Ole Henry faktisk bodde her på ekte, sier Torstein Heldal i Bane NOR Eiendom, som er Senterleder av Østbanehallen.

I tillegg til Follesøy-Thuen og Njoki har Carolina Skajem, Anne Gro Carlsson, Terje Lien og Kasper Bergqvist bidratt fra Dinamo.