Grunnlegger av reklame- og kommunikasjonskonsernet Try, Kjetil Try (65) har en ny bok på trappene. Det er ikke første gang Try skriver bok og den rutinerte reklamemannen har allerede gitt ut fire kriminalromaner.

Men denne gangen er det en bok om hans eget liv og reklamekarriere det skal handle om. Selvbiografien har fått navnet «Poker, politikk og reklame og sånn» og tittelen må nødvendigvis henspeile på Trys røffe oppvekst på Manglerud på 1960- og 1970-tallet og vennskapet med tidligere Ap-leder, statsminister og Nato-sjef Jens Stotltenberg.

Reklamesjefen har tidligere snakket om en ungdomstid med pokerspilling i gangstermiljø, og Try var i sin reklamekarriere i mange år sentral i utformingen av Arbeiderpartiets PR-strategi og valgkampreklame. 

Men forfatteren selv er ikke så snakkesalig. Når Kampanje tar kontakt med Kjetil Try er det en ordknapp reklamesjef som svarer.

- Kampanjes lesere må smøre seg med litt mer tålmodighet før jeg kan kommentere dette, sier Try.

Pokerspill og spritsmuglere
Boken, som kommer ut på forlaget Gyldendal, har et førsteopplag på 3.000 eksemplarer og er ifølge forlaget en «åpen og ærlig» fortelling fra «Norges ubestridte reklamekonge.» 

- I boken forteller Try om et liv som har handlet om alt fra jakten på mat til pokerspill med spritsmuglere og smågangstere, reklamesuksess og samarbeid med fire norske statsministre, heter det i omtalen av boken.

Gyldendal lover videre en bok «full av morsomme scener fra politikken og reklamebransjen», men også alvor der oppveksten preges av en dødssyk søster og mye ensomhet.

Ga seg som konsernsjef
Kjetil Try er en av norsk reklamebransjes aller største profiler og han startet i reklamebransjen på 1980-tallet som kreativ direktør i byråer som Scaneco, Young & Rubicam og JBR Reklamebyrå før han på slutten av 1990-tallet startet opp reklamebyrået Try som av landets annonsører har vært rangert som det beste reklamebyrået i over 20 år på Kampanje og Kantar byråmåling «Byråprofil».

I sommer ga Try seg imidlertid som konsernsjef i Try-gruppen og slapp til nye krefter. Kjetil Try er imidlertid fortsatt styreleder i konsernet og leder i reklamebyrået. 

- Av og til må man kjenne på sine egne begrensinger. Når man er 65 år så har man litt mindre energi enn når man er 62, sa  Kjetil Try til Kampanje. 

Som forfatter debuterte han allerede i 1997 med kriminalromanen «Stø kurs» og han har skrevet totalt fire kriminalromaner i tillegg til å spille skurk i filmen «Hockeyfeber». Try er også norgesmester i ishockey med klubben Manglerud/Star. 

Slik ser den ut:

Ingen skal være i tvil om hvem denne boken handler om. Her ser du bokomslaget til den nye selvbiografien til Kjetil Try. Foto: Faksimile.