Dagligvarekjeden Joker ønsker å være en viktig bidragsyter i nærmiljøet, noe som blant annet signaliseres gjennom slagordet «Den gode naboen».

- Vi tenker bærekraft i alle ledd, inklusive markedsføringen vår. For å redusere papirforbruket og minimere miljøpåvirkningen, distribuerer vi derfor ikke lenger kundeaviser i postkasser. Med dette sparer vi utsending av 1400 tonn papir i året. Samtidig åpnes muligheten å kommunisere med kundene våre gjennom andre kanaler som TV, forklarer Kjetil Flåtrud, kjedesjef i Joker, i en pressemelding.

Og etter en syv år lang TV-reklamepause returnerer Joker til TV-skjermen godt hjulpet av sin trofaste reklame-partner.

- Vi har gått svangre med TV-ideer for Joker en god stund. TV og andre store skjermer gir unik oppmerksomhet, og historien om den gode naboen hører hjemme på sånne flater. Nå var timingen perfekt til å fylle verktøykassa vår med dette strategiske og taktiske verktøyet disse nye reklamefilmene representerer, sier rådgiver i Mvh, Eirik Sjo Engen.

Åpner opp i nye reklamefilmer
Mvh har vært Jokers reklamebyrå de siste 18 årene i strekk. I tillegg har dagligvarekjedens mediebyrå, Carat, jobbet med effektmåling den siste tiden der både salgsmodellering og ROI (avkastning, red. anm.) viste at Joker kunne gjøre drastiske endringer i mediemiksen for å skape en mer bærekraftig profil.

- Justeringene ga rom for nye mediekanaler og formater, der Joker i større grad kan fokusere på å bygge merkevare, med å vise til den viktige rollen butikkene og de ansatte har i nærmiljøer landet rundt, sier kundeansvarlig i Carat, Kristian Lühr.

I TV-comebacket spilles det videre på nabo-rollen og at kundene som oftest møter en åpen dør, ettersom Jokers over 450 butikker holder åpent både på søndager, helligdager og nattestid.

- Uavhengig av enkeltbutikkenes åpningstider har samtlige Joker-butikker en fellesnevner. Kjøpmennene og de butikkmedarbeiderne har et bankende hjerte for nærmiljøene og kundene sine. Derfor har vi ikke bare mange åpne butikkdører å by på, men også mange åpne hjertedører, sier Roy Hval, markeds- og konseptsjef i Joker.

I filmene møter vi Joker-kjøpmenn fra hele landet idet de åpner inngangsdører, stekeovnsdører, kjøleskapsdører, fryserdører, bildører og andre dører for kundene sine.

Åpner døren med Lesja-dialekt
Musikken i reklamefilmene er en nyinnspilling av Tommy Nilssons 90-tallshit «Öppna din dörr». Siden Joker er en norsk kjede med et sterkt fokus på lokal forankring og dialekter, var det naturlig at denne låten fikk en norsk vri.

- Da Mvh foreslo at Synne Vo kunne gjøre en nyinnspilling av låten på Lesja-dialekt, var vi ikke i tvil. Det passet perfekt for oss, sier markeds- og konseptsjefen i Joker.

De nye reklamefilmene har premiere tirsdag denne uken.

- Etter å ha reist landet rundt for å filme ulike Joker-kjøpmenn, og på nært hold fått oppleve deres genuine og hjertevarme tilnærming til kundene sine, sitter vi igjen med en følelse av å ha fanget virkeligheten på reklamefilm, sier kreatørduoen bak filmene, Odd Einar Hennøy og Katrine Bervell.

De nye Joker-filmene er produsert av Pravda med Halvor Lid og David Reiss-Andersen, og Eivind Aurstad på regi, og Linn Agustoni som prosjektleder i Mvh.

Under kan du se førpremieren på Jokers nyeste reklamefilm.