- I Felleskjøpet har vi en kunnskapsbasert tilnærming til kategoriene vi opererer i. Når vi ser at usunne trender får feste i kjæledyrskategorien, føles det naturlig for oss å agere, sier markedssjef i Felleskjøpet, Mona Kotte-Eriksen i en pressemelding.

I løpet av de siste årene har det åpnet seg et nytt marked for de store motehusene, som tjener stort på kjæledyrsmote. I dag selges det luksusklær til hunder for millioner av kroner på verdensbasis, og som en av Norges største butikkjeder for kjæledyr, syntes Felleskjøpet at det var på tide å sette ned poten.

- Vi gjør det på vår måte
Dette har resultert i kampanjen «Fido trenger ikke Fendi» som er utviklet av reklamebyrået Nord DDB.

- Vi gjør det på vår måte, med litt glimt i øyet. Derfor likte vi umiddelbart idéen Nord DDB presenterte for oss. På bakgrunn av den tok vi kontakt med Fæbrik for å finne en litt uventet vei inn til hundeeiere som vil ta vare på sin firbeinte venn når kulda kommer, sier markedssjefen.

Sammen med sykollektivet Fæbrik, har hundeekspertene i Felleskjøpet utviklet et mønster til hundedekken, slik at folk kan sy bra hundeklær selv. Mønsteret er basert på en av bestselgerne til Felleskjøpet og er tilgjengelig for nedlasting på deres og Fæbrik sine nettsider. På sistnevntes app finnes det ogå steg-for-steg-videoer, og nyttige tips om hundebekledning fra ekspertene i Felleskjøpet.

- Dette samarbeidet har vært veldig gøy å jobbe med for Fæbrik. Om vi skal gjøre kommersielle samarbeid, må det gi 100 prosent mening for oss. Det gjorde det med Felleskjøpet, og responsen fra følgerne våre har vært veldig bra, sier daglig leder i Fæbrik, Karoline Solberg Kjønniksen.

- Det handler om å ta vare på dyra
Kampanjen er allerede live og vil være godt synlig i flere flater gjennom hele oktober. Teamet fra Nord DDB som har jobbet med kampanjen er Guri Berndtsson Sanders, Jorunn Wold, Joachim Bjørndahl, Fredrik Omre, Ivana Rajevic, Emil Langbraaten, og Daniel André Antonsen.

- Felleskjøpet er en stor aktør i kjæledyrskategorien som vi mener enda flere kjæledyreiere bør bruke oftere. Med dette initiativet gjør vi noe som resonnerer hos kjernemålgruppa og som reflekterer viktige verdier i merkevaren Felleskjøpet. Det handler om å ta vare på dyra og framtida, sier rådgiver i Nord DDB, Guri Berndtsson Sanders.

Filmene er produsert internt av Nord DDB, i samarbeid med Håvard Sandvik på foto og regi. Bertine Monsen har tatt stillsfoto og artisten Murmur har stått for musikken.