Om et par uker er det nok en gang duket for prisutdelingen Gullbranson, som er reklamefilmbransjens egen fagprisutdeling. Bak prisen står Virke Produsentforeningen og de tre initiativtakerne Erik Schøien i Pravda, Espen Horn i Motion Blur og Guri Neby i Einar Film & Fortellinger. 

Tidligere har Gullbranson blitt arrangert på Parkteatret på Grünerløkka i Oslo, men i år flyttes hele utdelingen til Trekanten, og i den forbindelse har hele formatet blitt endret. I tillegg er billettprisen senket til 200 kroner per billett.

- I år går vi mot strømmen. Når alle andre setter opp prisene, så ønsker vi i Gullbranson å samle bransjen, og derfor setter vi ned prisen på billettene slik at flere får mulighet til å komme, sier Nina Lorentzen, som er med å arrangere årets Gullbranson.

I årets utdeling er det 16 kategorier som gir tre shortlist, hvor det igjen skal deles ut ett gull i hver kategori. Nytt av året er kategorien «Branded Content». 

Nok en gang er det en meget kompetent jury som skal vurdere alle de innsendte bidragene. Årets jury ledes av kreativ leder i Los & Co Charlotte Bakken, som i tillegg har fått med seg Arnt Christian Scheele (Qvisten Animation), Thorbjørn Ruud (Pol), Jakob Sverdrup Thommessen (Animasjonsdepartementet), Lars Håvard Dahlstrøm (Neue Design), Sebastian Pandonis (Anorak), Rut Solli (Einarfilm), Arnt Egil Andreassen (klipper), Andrea Eckerbom (regissør) og Gaute Gunnari (filmfotograf).

- Årets innsendte arbeider holder overraskende høy kvalitet, og det er gøy at det er forskjellige jobber som har gått til topps i de forskjellige kategoriene, sier juryleder Charlotte Bakken.

I tillegg til hovedjuryen har det blitt satt en egen jury for å kåre årets grønne produksjon. Den oppgaven har Andrea Hauge (Nordisk Banijay), Brita Synnøve Holt Vistnes (Green Producers Club), Emil Dæhlin (Cicero senter for klimaforskning) og Veronica Natvig (Fantefilm).

Navnet på prisutdelingen er inspirert av regissør Johan Gullbranson, som har vunnet i Cannes Lions 19 ganger og regnes som en bauta i norsk reklamebransje. Prisutdelingen er reklamefilmbransjens egen fagprisutdeling som har som mål å fremme og utmerke norske reklamefilmer som er av håndverksmessig høy kvalitet og som ivaretar reklameidéens potensial. 

Årets Gullbranson skal ledes av Mattis Mandt og holdes på Trekanten 1. november.

Årets grønne jury:

Fra venstre: Andrea Hauge, Brita Synnøve Holt Vistne, Emil Dæhlin, Veronica Natvig. Foto: Gullbranson