For fem år siden lanserte DNB #huninvesterer som et nytt kommunikasjonskonsept. Den gangen var det en hel hær med menn som danset til Beyoncé og låta «Run the World (Girls)» som sparket i gang storbankens jakt på kvinnelige investorer. Siden har DNB fulgt opp med nye reklamefilmer hvert år, og fortrinnsvis med kvinner i hovedrollene.

I år slår DNB på stortromma og samler et helt stjernelag med kvinnelige forbilder. Målet er som alltid å tette kapitalgapet mellom menn og kvinner.

- Hvis vi fortsetter i dagens tempo, vil vi ikke oppnå økonomisk likestilling på flere generasjoner. Derfor fortsetter vi å bygge kunnskap, slik at flere kvinner skal være i stand til å eie sin egen økonomi. Og for å tette kapitalgapet raskere trenger vi flere forbilder som baner viser at det er mulig, enten man drømmer om å bli gründer, leder eller investor, sier Erik Krogh, seksjonsleder i Konsern Merkevare, Marked og Salg i DNB.

Kvinnene i kampanjen er Anita Krohn Traaseth, Lise Klaveness, Nina Jensen, Sarita Sehjpal, Birgit Skarstein, Lise Fjeldstad, Rawdah Mohamed, Tinashe Williamson og Inger Ellen Nicolaisen.

De har alle signert et brev til fremtidens jenter som er forseglet i en tidskapsel og som skal åpnes om 100 år, med håp om at fremtidens kvinner vil oppleve økonomisk likestilling.

- Forbildene i kampanjen har på hver sin måte markert seg i offentligheten og vært ledestjerner. Og alle kan være forbilder, ikke minst gjennom å prate om økonomi med venninner, søstre, mødre og døtre. Økt kunnskap og åpenhet er nødvendig for å utjevne de økonomiske forskjellene. Vi håper at årets #huninvesterer-kampanje kan være en døråpner til flere slike samtaler, sier Mette Olsen, kreativ leder i DNB.

Det er kreatørteamet Ingrid Mullis og Jantra Hollum i Try som har utviklet årets kampanje, sammen med konsulent Helge Gjertveit og prosjektleder Trine Olsen. Filmen er produsert av One Big Happy Family med Mathis Fürst på regi og produsent Helene Hovda Lunde