Sollin Sæle (28) er en av de mestvinnende unge kreatørene i Norge i dag og er et sjeldent, norsk stjerneskudd på den globale reklamehimmelen. Nylig ble hun også medeier i det nye reklamebyrået 11:11. Men i et større profilintervju i D2 denne helgen kommer det tydelig frem at den unge og fremadstormende, kvinnelige kreatøren mener egen bransje ikke er på noe godt sted.

- Det går kjempedårlig med reklamebransjen. Det går dårligere enn det noen gang har gjort, sier Sæle til Dagens Næringslivs helgemagasin, D2.

Les også: Her er Los & Co-utbryternes nye byråsatsing: - Dagens modell er gått ut på dato

Sæle, som i dag jobber i det amerikanske reklamebyrået Droga5, sier bransjen er inne i «en ond sirkel».

- Det går dårligere og dårligere og dårligere, og vi lager dårligere reklame, da må vi vise den mer, og det koster mer. Det lønner seg egentlig mye mer å lage kjempeinteressant reklame som folk oppsøker, leser og vil følge med på. Da tjener vi mer penger som reklamebyrå, og da tjener kundene våre mer penger, sier Sollin Sæle.

I D2-intervjuet kommer det også frem at Sollin Sæla lager podkasten «Uproblematisk» med venninne og influencer Nora Haukland.

Sæle har gjort seg bemerket i reklamebransjen med priser i Gullblyanten og i løver i Cannes, hun er blitt plukket ut til å delta i talentprogrammer og nanvnet hennes dukket også nylig opp på stjernelisten til Business Insider