Universitetet i Stavanger (UIS) lyste tidligere i år ut et anbud på reklame og kommunikasjonstjenester. Det er WAL som har hatt dette oppdraget de siste fire årene, men nå måtte de ut og forsvare avtalen.

- Vi vant tilsvarende anbud i 2020, og kjente selvfølgelig litt ekstra på det når avtalen nå ble satt ut på anbud. Ikke minst fordi vi har hatt utrolig mye glede av samarbeidet, og fått jobbet med et bredt sett av ulike spennende kommunikasjonsutfordringer på tvers av universitetets mange fakulteter og virksomhetsområder, sier rådgiver Christian Bernt i WAL.

- Så det ble jubel og litt feiring på kontoret da beskjeden kom. En slags miks av lettelse og glede.

Den nye avtalen har en varighet på tre år, med opsjon på et fjerde. WAL var et av elleve byråer som leverte tilbud. De måtte konkurrere med byråer som Try Råd, Oceans, Knowit og Atyp.

- Det var virkelig høyt nivå, og vi så oss nødt til å ikke bare gjennomgå besvarelsene, men også invitere til møter med de fem mest aktuelle byråene. Her fikk tilbyderne muligheten til å presentere utdrag fra bevarelsene de sendte inn, og vi fikk bli litt mer kjent med kundeteamene som ble spilt inn, sier Susanna King, markedsrådgiver ved avdeling for kommunikasjon og samfunnskontakt ved Universitetet i Stavanger. 

Det var flere grunner til at WAL stakk av med seieren ifølge King.

- De viste en tydelig forståelse av hvor vi skal, har god målgruppeforståelse, er sterke digitalt og i sosiale medier. Og så er det så klart en fordel at vi kjenner hverandre, og vet at de er kapable til løse både de behovene vi har nå, og samtidig har satt sammen et sterkt kundeteam som skal hjelpe oss å utvikle oss de kommende årene.