Sølvfisken for juli er blitt tildelt Smash og filmen «Helgens opprinnelse». Det er Per Høj som står bak filmen som gir oss en alternativ fortelling om hvordan helgen ble til.

Sølvfisk-juryen er mildt sagt begeistret.

- «Vi må assosieres med hverdagen». Eller «Vi må eie helgen». Enten du er på annonsør- eller byråsiden, så har du sannsynligvis jobbet på en av disse briefene en eller annen gang. Nettopp derfor er det en vrien oppgave, fordi så mange prøver og har prøvd på det samme. Få gjør det like elegant og vellykket som Smash, sier juryen i sin begrunnelse.

- Trikset er kanskje at de går rett på. De finner rett og slett opp helgen. Det er ganske så dust og ganske så morsomt. Og de går skamløst rett på med alt annet også: Universet er gult, merkemarkørene er overalt, for ikke å snakke om produktet - det tilbys, trilles frem og spises Smash fra start til mål. Byron Sharp får sitt, for å si det sånn. Men det reklame-elegante er at alt blir en naturlig del av historien og den overdrevne dramatiseringen.

Samtidig åpner de for at det kan være delte meninger om resultatet.

- Det er helt sikkert noen som synes dette er for dumt. Da fortjener de heller ikke Smash, tenker juryen, som synes filmen er kjempesmart og kjempemorsom. I en tid med mye kjedelig reklame, blir man ekstra glad for de som våger å kline til. Juryen reiser seg derfor og klapper langsomt for Per Høj og Nidar – i tillegg til strålende regi og produksjon ved Morten Borgestad hos Pravda.

Se filmen her (saken fortsetter under):

Fikk Sølvfisk i fjor
Det er ikke første gang dette reklamekonseptet belønnes med Sølvfisk. Det gjorde de også i fjor, men da var det faktisk en av oppfølger-filmene som fikk prisen. Denne gangen er det hovedfilmen i kampanjen som premieres.

- Disse sølvfiskene har på en måte kommet i omvendt rekkefølge, hvordan tar dere imot denne sølvfisken?

- Med åpne armer! Tusen takk til juryen for fine ord. Det var gøy! Også var det godt å få satt en stopper for seiersrekka til Morgenstern, da, sier kreatør-teamet Mads Rønold og Øyvind Waage i Per Høj.

- Har dere tro på seier denne gangen?

- Ja, vi har aldri vunnet før, så hvorfor ikke nå?