Orkla-eide Solidox har gått på lufta med et helt nytt kommunikasjonskonsept som er fritt for tannleger, hvite frakker og andre elementer vi forbinder med tannkrem-reklamer.

Målet er å lage en mer leken tannkrem-reklame, forteller junior brand manager Eirill E. Haflan i Orkla Health.

- Bestselgerne våre, tannkremen som heter «Frisk pust» og «Hvite tenner» har hatt litt å gå på rent kreativt, så nå ønsket vi oss bort fra det generiske kategorispråket. Litt mindre polert, litt mer gøy, sier hun.

Oppgaven har gått til reklamebyrået Morgenstern og løsningen de leverer tar utgangspunkt i en serie animasjonsfilmer med snakkende munner. Konseptet har fått navnet «Friske meninger og hvite løgner».

- Vi bygger nå en distinkt merkemarkør der vi ønsker å gjenkjennes som Solidox, altså munnen. Det er viktig å kommunisere produktegenskaper som hvitere tenner og frisk pust, men på en annen måte enn tidligere, sier Haflan.

- Vi håper nå å ha funnet et formspråk som er annerledes og som tydelig står ut, og som vi kan bygge videre på etter hvert. Vi ønsker å bli husket på når folk skal velge tannkrem. Enten de trenger friskere pust eller hvitere tenner, fortsetter hun.

I tillegg til Morgenstern, har også OMD, Gimpville og Sagveien Resort jobbet med kampanjen.
 
- Vi har laget et konsept som lar oss leke med produktfordelene, og møte munner og tenner som alle kunne trengt litt Solidox. Takk til Orkla som ga oss utfordringen med å lage tannkrem-reklame uten hvite frakker og kliniske rom! Vi har troa på at det står ut, sier det kreative teamet i Morgenstern, Mira L. Mortensen og Sebastian G Stenberg.

Kampanjen skal rulle å gå ut året både på TV, nett-TV, sosiale medier, utendørs, radio og podkast.
 
- Målet med distribusjonen av kommunikasjonen var at vi skal treffe folk flest. Og dermed er det ekstra hyggelig at det er utviklet et kommunikasjonskonsept som er veldig tilpasningsdyktig på alle flater på tvers av kanaler og medier. Slik kan vi bygge og vedlikeholde produktsynligheten over tid hos folk flest, sier Viivi Nygren, kundedirektør i OMD.

Se to av de nye reklamefilmene her: