Siden 2019 har Ikea samarbeidet med Try og blant annet sluppet kampanjene «The Trash Collection», «The Name Catalogue» og «Life is not an Ikea Catalogue». I den nyeste kampanjen som er ute i disse dager – blir det derimot bekmørkt når lyset skrus helt av.

Det er ingen bilder og ingen møbler. Kun noen hvite Ikea-priser og en logo pynter den sorte bakgrunnen.

- På Ikea har vi i disse dager et stort fokus på søvn. Men det å sove godt handler om veldig mye mer enn en god seng og riktig madrass. Søvn handler også om temperatur, luftkvalitet, orden eller rett og slett det å få det mørkt nok - og her har selvfølgelig Ikea løsningene du trenger. Vi er hele tiden på jakt etter ideer som overrasker, og da denne ideen dukket opp tenkte vi med én gang: «Denne må vi jo sette på TV, sier marketinsjef i Ikea, Annika Mørch Asté.

Nok en gang er det makkerparet Caroline Riis og Eirik Sørensen, som er det kreative teamet bak kampanjen.

-  Det var gøy å lage en helt svart kampanje, men spesielt filmen var faktisk litt vanskeligere å produsere enn vi først trodde. I og med at man ikke ser noen ting så måtte vi likevel klare å gi litt romfølelse, sier Riis og Sørensen til Kampanje.

Den kreative duoen har vunnet en rekke priser i inn- og utland for deres arbeid med Ikea, og i juni ble det bronseløve i Cannes Lions for kampanjen «Life is not an Ikea Catalogue» i kategorien «Print & Publishing».

- Denne ideen var veldig gøy å komme på, men kanskje enda morsommere å produsere. Vi kan trygt si at kampanjen er blant de billigste vi har produsert.

Filmen kjøres på TV og kino, i tillegg til printannonser og utendørs.

- Sammen med Ikea har vi fått leke mye med å utfordre kategorispråk de siste årene, og det har truffet veldig bra hos folk der ute. Vi tror denne kampanjen også vil oppleves som litt overraskende hvor Ikea går på TV i beste sendetid med en film helt uten bilder, avslutter Riis og Sørensen.