Det er ikke bare Aftenposten som går på lufta med nye reklamekampanjer for tiden i Schibsted. Også Stavanger Aftenblad eller Aftenbladet, som avisen kalles på folkemunne i Stavanger-regionen, har nå utviklet en ny reklamekampanje. Markedssjef i Stavanger Aftenblad, Silje Herget sier at avisen trenger å bygge «en enda tydeligere posisjon for å bli foretrukket og valgt.»

- Gjennom journalistikk i øyehøyde og markedsføring i hjertehøyde, ser vi at også den kreative kommunikasjonen må engasjere. Vi må fortelle om oss selv på et mer emosjonelt nivå som treffer leserne og tydeliggjør verdien av det vi leverer i folk sine liv, sier markedssjefen. .

Hovedmålgruppen for kampanjen er folk med kjennskap til Aftenbladet og som av og til leser avisen, men som per i dag ikke nødvendigvis har abonnement.

- Kampanjen skal først og fremst vise at livet i denne delen av landet er mye kjekkere for den som leser Aftenbladet. Enten du er sportsidiot, strever med overgangen til voksenlivet eller har en mening om alt har du mye igjen av å lese Aftenbladet litt oftere, sier Herget.

Kommunikasjonskonsept er utviklet sammen med det lokale reklamebyrået Fasett og heter «Vær den du er. Vær det enda mer med Aftenbladet.» Kampanjeuttakene henvender seg til de som interessert i sport, irritert over cruiseturisme eller har en mening om det meste.

- Mediebruk handler om både informasjon, sosialisering og underholdning, men også om bekreftelse og forsterkning av det som betyr mest for deg i ditt liv. Aftenbladet, med sin høye troverdighet og rolle som regionens viktigste mediehus, har spesielt gode forutsetninger for å gi innbyggerne i Rogaland det rette nivået av informasjon og innsikt. Som igjen kan gjøre leserne til den beste versjonen av seg selv, sier rådgiver i Fasett, Aleksander Eikeberg.  

Lanseringskampanjen består av en rekke elementer og uttak, nett- og printannonser i egen avis, filmer og utendørs boards, i tillegg til omfattende annonsering i digitale og sosiale medier.