Det er den tidligere Mos-gründeren Helena Egeland som skal lede Bureau inn i fremtiden.

- Til slutt var det en enkel avgjørelse, sier gründer og kreativ rådgiver i Bureau, Maja Folgerø, i en pressemelding. 

- Det finnes ikke så mange som Helena. Hun er den uredde strategen og ambisiøse relasjonsbyggeren vi har lett etter. Med hennes drivkraft og erfaring skal Bureau bli en enda tydeligere utfordrer, legger hun til. 

De siste syv årene har Helena Egeland vært strategisk leder for design- og reklamebyrået Mos, som hun også gründet.

Tidligere har hun jobbet som tekstforfatter i Anorak, Nord DDB og Publicis Kitchen.

Les også: Avvikler designbyrå etter sju år: - Tiden var inne for nye utfordringer

Nettopp det at Bureau ikke er et klassisk reklamebyrå var det som fristet Egeland til jobben.

- Før var kommunikatører og produksjonsressurser forbeholdt byråene. Nå sitter de i markedsavdelingene. Derfor tror jeg annonsørene søker et annet miljø enn tidligere - en slank, men faglig tung utfordrer som ikke er i konkurranse med kundens egne folk. Det er Bureau et svar på, sier Egeland om selskapet hun nå skal lede.

- Det er så mye flinke folk på den andre siden av bordet. Jeg tror de trenger objektive, friske øyne som kan inspirere, kompetanseheve og fungere som en sparringspartner for de interne kreative kreftene. Kanskje til og med avlaste ved behov, fortsetter Egeland. 

Men når en ny Bureau-leder kommer inn, betyr det ikke at den gamle forsvinner.

- Helt siden vi overtalte Lise Schelvan til å bli daglig leder for tre år siden, har vi visst at hun kom til å si stopp en dag, sier Bureau-gründer og kreativ rådgiver Snorre Martinsen. 

Les også: Bureau står bak Plans nye kampanje for jenters rettigheter: - Vi kan ikke lene oss tilbake 

- Lise har profesjonalisert oss og løftet byrået fra å totalt mangle Excel-erfaring til å bli et av de mest veldrevne i bransjen. Hun vil fortsette å holde i den daglige driften, slik at Helena kan løfte blikket og jobbe mer strategisk med både kunder og oss som jobber her.

I en tid hvor stadig flere byråer blir tilknyttet større konsern, ser den nye byrålederen på selskapets uavhengighet som et konkurransefortrinn.

- Hvem er bedre egnet til å levere objektiv rådgivning enn et miljø som ikke må selge inn søsterselskap eller produksjonskapasitet? Nå skal vi ta vår egen medisin, og få mest mulig ut av den første tiden hvor jeg fortsatt ser Bureau utenfra, avslutter Egeland.