Bilverksted-kjeden Mekonomen startet året med Trigger som nytt kommunikasjonsbyrå. Nå er de klare for å vise frem resultatene av samarbeidet og det som er deres første store kampanje på lang tid.Målet er å vinne tilbake kundenes tillit og gjøre det enkelt å dra på service med bilen.

- Mekonomen er uten tvil en av de største og mest anerkjente verkstedkjedene i Norge, med nesten 300 verksteder landet rundt. Men kjennskap alene er ikke nok, vi har et ansvar for å styrke tilliten til en bransje som ofte sliter med nettopp dette, sier Jan Erik Pedersen i Mekonomen.

- Ved å fokusere på noe mange bileiere kan relatere til, som rare og støyende lyder fra bilen, har vi truffet en nerve. Det er heller ingen hemmelighet at det sjelden er gøy å bruke penger på verkstedtjenester, noe som gjør terskelen enda høyere for å faktisk ta turen til verkstedet, fortsetter han.

I den nye kampanjen - som skal gå på radio og digitale flater - viser Mekonomen-mekanikere hvordan de kan «diagnostisere» biler bare ved å lytte til lydene de lager. Kreatørene bak kampanjen er Hanna Sætre og Fredrik Juul.

- Det viste seg at det ikke bare var oss kreatører som ikke snakket bilspråk; dette er faktisk en ganske vanlig språkbarriere mange opplever i møte med bilmekanikere. Vi fant ut at de fleste tyr til lydbeskrivelser som «klunk-klunk» og «skrap skrap» når man ikke helt vet hvordan man skal forklare problemet, sier Hanna Sætre.

Fredrik Juul sier at man med «sjarmen i språkuniverset» som ble utviklet i annonseringen ville gi oppmerksomhet til de menneskene som kan faget.

- Vi ville bevise at det er noen som faktisk snakker flytende bil - nemlig bilmekanikere. Vi håper folk føler seg tryggere og mer forstått i sitt neste møte med bilmekanikere, sier Juul

Mekonomen-sjefen mener man med Trigger «har utviklet en kampanje som illustrerer hvordan våre mekanikere forstår bilens språk når kundene ikke gjør det.»

–. Mekonomen er tross alt kjent for å gjøre billivet enklere. Men hvordan vi faktisk gjør det har ikke blitt tydelig formidlet før denne kampanjen, legger Jan Erik Pedersen til.