I januar i år gikk hele Publicis-huset sammen om et nytt pro bono-prosjekt for å finne én felles hjertesak og bidra med gratis kommunikasjonsarbeid til en organisasjon med et viktig samfunnsoppdrag. Budsjettet ble satt til en halv million kroner og de eneste formelle kriteriene var politisk og religiøs uavhengighet.  Etter flere søknader falt valget til slutt på Leger Uten Grenser, som var tydelige på at de ønsket å utfordre og engasjere næringslivet ytterligere når det gjelder bidrag til global medisinsk nødhjelp og humanitær bistand.

- Vi er stolte av å kunne bidra til å løfte dette viktige budskapet og vi er nå på lufta med den første delen av kampanjen, sier rådgiver i Publicis, Roar Kristoffer Aarhus, i en pressemelding.

I forbindelse med Oslo Business Forum (OBF), ble det strategisk plassert plakater langs hele reiseruten fra Oslo S til Lillestrøm der OBF ble arrangert, for å utfordre årets tema som var «Courageous Leadership». Kampanjen var et samarbeid med utendørsgiganten JCDecaux som generøst donerte bort sine utendørsflater på strekningen og  på togstasjonene.

- Temaet for årets Business Forum er kjempeviktig, og det gjenspeiler i stor grad kjernen i hva vi i Leger Uten Grenser står for, men vi synes det mangler noen perspektiver. Courageous Leadership handler også om å tørre å stå opp for de som ikke har en stemme og gjøre vanskelige valg for å hjelpe mennesker i nød, sier generalsekretær i Leger Uten Grenser, Lindis Hurum.

Plakatene inneholder utfordrende budskap som stiller spørsmål ved hva modig lederskap egentlig innebærer, og om vi som samfunn og næringsliv er villige til å ta de vanskelige beslutningene som trengs for å løse globale kriser.

 - Vi ønsket å skape en kampanje som ikke bare heier på lederskapet som løftes frem under Oslo Business Forum, men også utfordrer ledere til å tenke enda større, enda modigere. Det er lett å snakke om mot i trygge omgivelser, men hvordan reagerer vi når mot krever at vi ofrer noe av vår egen komfort, legger rådgiver i Publicis, Roar Kristoffer Aarhus til.

Kampanjen skal ikke bare være en påminnelse til deltakerne under konferansen, men også et initiativ for å øke bevisstheten rundt hvor avgjørende samfunnsansvar er for bærekraftig utvikling.

- Vi håper kampanjen kan være en vekker for flere i næringslivet, og en oppfordring til å bidra mer. Når vi snakker om lederskap og mot, må vi inkludere det å stå opp mot urettferdighet og ta grep som virkelig kan gjøre en forskjell for menneskers liv. Det er en utfordring vi håper flere vil ta på alvor, sier Hurum.

Dette er første delen av en kampanje som retter seg mot næringslivet, og andre delen av kampanjen vil lanseres senere i år.