Tirsdag går startskuddet for høstens store kampanje for NRK TV-aksjonen, som i år går til Barnekreftforeningen.  Seks ungdommer fra hele Norge, som har alle levd tett på kreft enten med egen eller søskens sykdom, har bidratt til å utforme kampanjen «Sammen for små helter».

Målet med årets kampanje for TV-aksjonen er at de som selv har opplevd alvorlig sykdom, skal kjenne seg igjen når budskapet nå spres over hele landet.

Les også: TV-aksjonen bytter byrå til jubileet: - Konkurransen var tøff 

- Å være en del av et ungdomspanel i årets TV-aksjon har vært svært givende for meg. Ikke bare er det viktig å sikre at det som blir formidlet er ekte, men det var også fint å møte andre unge som har stått i lignende situasjon som meg, sier Lydia Næss (18) i en pressemelding. 

Hun bor i Vadsø og hadde kreft da hun var yngre. 

Shamaila M. Lein i TV-aksjonen forteller at samarbeidet med ungdommene har betydd mye og gir kampanjen ekstra troverdighet.

- De har gitt viktig innsikt om livet som både syk og pårørende, og de har gitt oss en bedre forståelse for hvordan det er å leve tett på alvorlig sykdom. Ungdommenes stemmer har rett og slett bidratt til en mer autentisk kampanje som vi virkelig kan stå inne for, sier hun.

Les også: Try Opt skal jobbe med TV-aksjonen

Det er reklamebyrået Anorak NoA står bak årets TV-aksjonskampanje, som er en av de største kampanjene i Norge i oktober.

- Da vi fikk æren av å jobbe med verdens største dugnad, for en sak som allerede står vårt hjerte så nært, har vi forsøkt å gjøre budskapet sterkt emosjonelt og samtidig enkelt, så alle forstår, sier Tina Wesselsen i Anorak NoA i pressemeldingen. 

Kampanjen vil være synlig fra 1. oktober på busser, de viktigste knutepunktene i storbyene, sosiale medier, online display, TV og radio.