- Vi syntes ikke Vipps var enkelt nok for alle som samler inn til noe i fellesskap. Så det har vi gjort noe med, sier markedssjef i Vipps, Lars Istre, i en pressemelding.

Det nye produktet «Vipps-kasse», skal gjøre det enda enklere å samle inn penger til klassekasser, bursdagsgaver, bøtekasser – eller om det skulle være til barnas turnavslutning. Og det er nettopp sistnevnte situasjon Vipps har valgt å fokusere på i sin nyeste reklamefilm der de rett og slett går opp i ringene.

Økte produksjonsbudsjettet
I filmen møter vi en middelaldrende turnpappa som tar på seg ansvaret med å samle inn penger til turnavslutningen. Han lager en Vipps-kasse før han tar sats og på imponerende vis trakterer både ringer, skranke og bøylehest – med en noe overraskende letthet.

- Jeg tror alle kjenner seg igjen i den pinlige stillheten og de unnvikende blikkene når noen spør hvem som kan samle inn penger til noe. Med Vipps-kasse gjør vi det veldig, veldig enkelt å rekke opp hånda og ta ansvar for kronerullingen, sier Istre.

Nok en gang er det danske &Co i NoA-familien som står bak den nye reklamefilmen.

- Vi ville lage en film der du føler enkelheten ved å bruke Vipps-kasse på kroppen, i stedet for å få det forklart, sier kreativt team, Rune Pettersen og Kristian Eilertsen.

Det danske byrået sto også bak reklamefilmen fra juni da Vipps lanserte «vippsing» mellom Norge og Danmark.

- Produktet har eksistert i Danmark i noen år, så derfor gjorde &Co filmen, forklarer Istre.

- Er dette noe dere kommer til å gjøre mer av fremover? Altså oversette filmer fra andre språk til norsk?

- Vi lagde filmen med hensikten å bruke den i alle land. Da kan vi samle produksjonen og øke produksjonsbudsjettet. Da hadde vi også råd til en kjent låt, sier Istre, som samtidig forsikrer at Try ikke blir arbeidsledige - til tross for mye dansk hjelp.

- Tror de aller, aller fleste kjenner igjen låta
Det er det svenske regikollektivet Traktor, som har regien på den nyeste filmen og Giants & Toys som står for produksjonen. I tillegg er det en ikke helt ukjent artist som står for soundtracket i filmen.

- Artistens navn kan ikke brukes i markedsføringen av reklamefilmen, men jeg tror de aller, aller fleste kjenner igjen låta, sier Istre i kjent «Vipps-stil».

Og legger til at han har klokketro på produktet.

- Jeg er allerede storbruker selv, og har Vipps-kasser til alt fra Fantasy-ligaer til bursdagsgaver. Det geniale er at pengene som blir samlet inn er adskilt fra resten av Vipps’en din, så det er lett å holde oversikt over hvem som har betalt inn hvor mye, avslutter Istre.

Ulike versjoner av reklamefilmen vil gå på TV og online video fra slutten av august, og i tillegg består kampanjen av mer taktiske annonser som er laget av Vipps sitt inhouse-byrå til kanaler som Meta og Tik Tok.