I dag vil lesere av Aftenposten på papir legge merke til en litt uvanlig annonse for Norlis Antikvariat, plassert midt i dekningen av Märtha Louise og Durek Verretss bryllupshelg i Ålesund og Geiranger. 

Her er Kong Haakons motto, eller valgspråk, fra 1905 blitt oppdatert fra «Alt for Norge» til «Alt for meg».

Norlis Antikvariat har holdt til i Universitetsgaten siden 1890 og har «For deg som foretrekker førsteutgaven» som sitt slagord.

Tidspunktet for annonsen er langt ifra tilfeldig, forteller Erik Heisholt, Executive Creative Director i SDG\TBWA, som har laget annonsen sammen med Creative Director og Senior Designer i Scandinavian Design Group, Nicklas Haslestad.

Han røper at det er en kommentar til helgens kongelige bryllup.

- Mye er sagt og skrevet, så Nicklas og jeg tenkte å benytte aktualiteten til å se om vi kunne komponere en samfunnskommentar fra Norlis Antikvariat med så få ord og elementer som mulig. Utover det trenger jeg ikke å forklare annet enn at mange mennesker som besøker antikvariatet ser nettopp etter den kombinerte verdien av historie og tradisjon man kan finne i en kjær førsteutgave, som kan gå tapt eller endres kraftig ettersom et originalverk oppdateres med årene, sier han.

- Med dette budskapet, så er jeg veldig glad for at annonsen står nettopp i Aftenposten, og takker dem for godt samarbeid og for å snu seg raskt da denne ble skrevet og designet på torsdag, sier Erik Heisholt.

Det har med andre ord tatt kort tid fra idé til trykk.

- Vi bidro med glede med det vi kunne da denne annonsen resonnerer spesielt godt med Aftenpostens verdier og den kvalitetsbevisste leserskaren. Med sitt fokus på kultur og historie, passer annonsens budskap sømløst inn i Aftenpostens lange tradisjon for å formidle betydningsfullt og tidløst innhold. Aftenpostens papiravis, hvor autentisitet og tradisjon er i fokus, utgjør derfor det perfekte stedet for denne typen annonsering, sier Natalie Arnesen Vinje, forretningsutvikler print, i Schibsted Marketing Services.