Det er The North Alliance sitt reklamebyrå Anorak som står bak alderskontrollkampanjen som går på lufta denne uka.

- Vinmonopolets viktigste oppgave er å sikre ansvarlig salg av alkohol. På den måten bidrar vi til å begrense skadevirkningene av alkohol, både for den enkelte og for samfunnet vårt. Vi legger stor vekt på å hindre salg av alkohol til de som ikke er gamle nok, og alderskontrollkampanjen – vis leg – er en viktig del av dette arbeidet, sier Kristin Welle-Strand, leder for kommunikasjon i Vinmonopolet.

- Med voksenlivet følger som kjent både frihet og ansvar, men i tillegg er det ganske mange voksenting som kan komme bardus på, eller som må modnes med årene. Siden en av de enkleste voksentingene du kan gjøre er å vise legitimasjon på Polet, tenkte vi at det kunne være fint å snakke om alt som ikke nødvendigvis er så enkelt, og kanskje aldri blir det heller, sier det kreative teamet Tone Jansson og Jens-Petter Aarhus.

Det øvrige teamet fra Anorak har bestått av rådgiver Kine Werenskiold, prosjektleder Hege Dyrseth, strategisk planner Jari Niklas Olsen, kreatør Andrea Lütken, designer Marte Langfjæran, designer Emma Olsen, motion grafiker Nøkkvi Thorsteinsson.

- Vi vet at målgruppen 18-25 år er en krevende målgruppe å nå, og særlig med et såpass alvorlig budskap. Derfor er det viktig å lage en kampanje som skiller seg ut og som treffer målgruppen der de er, sier Hege Bergskaug, som er ansvarlig for holdningskampanjene i Vinmonopolet.

Kampanjen skal gå på sosiale og digitale medier, utendørsflater, i Vinmonopolets egne kanaler og i butikk, samt på nettsiden visleg.no

- I 2023 hadde Vinmonopolet 40 millioner kunder, og sjekket alderen til rundt 4,4 millioner av dem. Det at alle i alderen 18-25 år uoppfordret viser legitimasjon, sikrer at mindreårige ikke får tak i alkohol i våre butikker, sier Bergskaug.

Øvrige involverte i Vinmonopolet er Stian Tangen og Sunniva Trøen. Kampanjefilmene er laget av Bacon med regissør Øyvind Holtmon og produsentene Magne Lyngner og Sebastian A. Knutsen. Mediebyrå er Wavemaker.

Se reklamefilmene her: